Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Līzings - juridiska ar līgumu nodod saistības fiziskai personai. К списку тем
Līzings - juridiska ar līgumu nodod saistības fiziskai personai.
Sveikas,
ļoti nepieciešams jūsu padoms.
Uzņēmumam ir līzinga auto, bet reāli ieņēmumi ir samazinājušies un uzņēmums nav spējīgs to maksāt, tāpēc priekšniecība ir nodomājusi slēgt līgumu starp SIA un fizisku personu, ka tas maksās SIA vietā līzingu un rezultātā automašīna pēc līzinga nomaksas pāriet viņa, fiziskas personas, īpašumā.
Kā lūdzu tas izskatīsies man grāmatvedībā un vai tas ir korekti?
Iepriekš pateicos par atbildi!
Ответы (15)
Uzreiz piebildīšu, ka līzinga kompānija atsakās tagad līzinga saistības nodot tajai fiziskai personai, tā kā pārslēgt visas saistības uz fizisku perosonu patreiz nav reāli.
Varbūt tā. Visi maksājumi būs uzņēmuma parāds tai fiz.personaiK 5XXX.Kadmašīna būs izmaksāta un pāries Jūsu īpašumā, tad jaizraksta pārdošanas rēķins D23XX D 5721 un tad savstarpējs ieskaits.
Jā, paldies
Tas ir variants.
Tikai PVN jānomaksā par pilnu programmu. Bet laikam šis ir viens no reālākajiem variantiem...
Kā ir ar auto nolietojumu, man šādā gadījumā ir tiesības to iekļaut izmaksās?
Protams, a/m taču ir Jūsu firmas PL un fin.nolietojumurēķina jebkurā gadījumā, bet nodokļu, ja tā a/m tiek izmantota saimn.darbibā tad arī rēķina.
mums šitā gribēja pārdot a/m. situācija otrāda, bet nodokļu summa no tā nemainās.
ppr jābūt sākumā, tā vismaz vid man atbildēja, kad viņiem raxtīju.
Ja Jums ir noslēgts līgums par automašīnas nomu ar izpirkuma tiesībām, pavadzīme no iznomātāja Jums jāsaņem līguma noslēgšanas brīdī, kad automašīna tiek nodota Jūsu firmai.
Ar cieņu,
VID RRI Ogres nodaļas
NM konsultāciju daļas galvenā nodokļu inspektore
Aina Rubina
Tel. 65035720
Jā, bet auto pieder līzinga kompānijai. Kā var pārdot caur PPR pamatlīdzekli, kas pieder 3. personai, šajā gadījumā Līzinga kompānijai?:-S
Vai tad ar līguma nosacījumiem nav jāiepazīstas pirms ko tādu - kardinālu domā vai grasās darīt!
Tie pie Jums musorņikam vai?...
bet no līzinga kompānijas jūs to a/m taču dabūjāt ar PPR??
nu i tālāk tāpat.
tajā gadījumā prīkšņīki nepaklausīja mani un rezultātā pazaudēja iemaksāto naudu, iznomātājam bija vēl pāris citas a/m no tā paša līzinga, šamais nemaxāja līzings savāca visas a/m. protams var jau tiesāties, līgumi ir, bet tas ir gari un rezultāts tāpat nav zināms.
Līzinga kompānija ļauj dot 3. personai auto, izdodot atsevišķu atļauju par to, savukārt VID saka, ka vajag PPR par šo auto. PPR jānorāda atlikusī auto līzinga vērtība + PVN, to izraksta auto iznomātājs. Tā man paskaidroja VID...
Paldies liels visiem, īpaši Sibylla.
Tagad tas viss izskatās daudz skaidrāk.
Nu par auto iznomāšanau pavadzīme nekad nav bijusi jaraksta.
Šajā gadījumā auto tiek iznomāts ar izpirkšanas tiesībām, Vidā man teica, ka PPR vajag.
Закрыть
Краткое описание нарушения