Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
MANP inventarizācija
Kurš varētu palīdzēt par gada inventarizāciju?
1. Kā jāiegrāmato MANP-i, gada beigās veicot inventerizāciju(periodiskā metode)? Vai MANP inventarizācija vispār jāgramato?
2. Kur iepakojums iet - pie krājumu inventarizācijas?
Ответы (15)
1.Tā sauktos MNAP pie iegādes uzreiz noraksta uz izmaksām un krājumu kontā tie nekādi neparādās.To kontroli veic tikai pēc saraksta naturālās mērvienībās.
2.Kastas par iepakojumu? No kāda esiet to saņēmuši.Jāatdod atpakaļ? Vai kā savādāk?
1. Tātad MANP atlikumu (pieaugumu/samazinājumu) negrāmato tāpat kā krājumu izmāiņas. Nu paldies, tagad zināšu!
2. Ar iepakojumu es domāju - uzņēmumā iegādātais iepakojums, ko pievienot precēm, kurš uz gada beigām vēl ir palicis neizlietots. To arī tikai uzskaita inventerizācijas aktā un kā krājumu atlikumu g. beigās negrāmato?
Kas attiecas uz MANP - tā ir katra uzņēmuma privāta darīšana, kā grāmatot - uzksaitīt un norakstīt gada laikā vai norakstīt uzreiz un turēt ārpusbilances kontā uzskaitei.
Likums atļauj norakstīt uzreiz, bet tas nenozīmē, ka to nevar darīt savādāk.
Lasiet sava uzņēmuma metodiku.
Es, piemēram, norakstu gada laikā, jo man šīs izmaksas ir būtisks lielums.
Ja E.v. to nezina, tad visdrīzāk metodikā viņu uzņēmuma tas nav rakstīts:-D
Man šķiet vienā Bilnacēm bija ļoti labs raksts par šo tēmu.
Jā, mūsu uzņēmuma metodikā ir minēts, ka MANP norakstam uzreiz izmaksās. Mana jautājuma būtība bija par to, kādi grāmatojumi jāveic gada beigās par šo MANP, kurš visu laiku ticis norakstīts uz izmaksām?
Никаких проводок не будет, это затраты. Результат инвентаризации MANP - для себя, чтобы не растащили.
Laikam šovakar esmu skrobīga, bet brīnos kā .... grāmatveži dabū darbu:-x
Tā arī dabū (ja sieviete). Ja vīrietis - nekā. Sēž mājās uz mūrīša un kūko.
Ar visiem atvaļinājumu aprēķiniem, neapliekamajiem minimumiem, PVN un Paziņojumiem par FP izmaksātajām summām kopā.
Man arī pasakiet,ko lai dara ar algām un nodokļiem gada beigās,kuri visu laiku tika norakstīti uz izmaksām,mož ka var atstāt,kur ir,gribās vairāk dividenžu:-x
Var nesat uz mājām. Tas ir vēl izdevīgāk!
Tikai neapliekamais minimums ar mīnus zīmi jāatstāj darbā.
Liels paldies tiem, kuri padalījās ar padomiem, bet pārējiem - labāk savus komentārus varējāt pietaupīt, tie nevienam nav vajadzīgi.
Mums bija vajadzīgi :D, ja jau komentējām
Закрыть
Краткое описание нарушения