Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļu uzskaites programma К списку тем
Pamatlīdzekļu uzskaites programma
priekšniecība kopā ar revidentiem ir nolēmusi mainīt grāmatvedības uzskaites programmu, bet
ir nepieciešana programma kas sīki uzskaitītu pamatlīdzekļu nolietojumu.
lielākā problēma man ir 300 pamatlīdzekļi kuriem diezgan bieži ir jārēkina aizstājamās izmaksas
Ko Jūs kā pieredzējuši grāmatveži varat ieteikt
Ответы (20)
Пишите мне на почту, я Вам предложу программу, которая справится с Вашими проблемами.
Piesakieties uz Horizon Start prezentāciju
http://www.arise.lv/horizon/demonstracijaun varēsiet salīdzināt ar citiem piedāvājumiem, kas vairāk atbilst Jūsu vajadzībām un prasībām.
Noktirne
vai Jūs lietojat šo programmu?
vai Jūs izmantojiet aizstājamās izmaksas?
cik bieži Jūs to izmantojat?
Jebkura grāmatvedības programma uztur pilnīgu un detalizētu un samērā vnk apkalpojamu pamatlīdzekļu uzskaiti. Tā, manuprāt, nav un nevar būt problēma. Ir citas specifiskas lietas, kas to iegādājoties vērtējamas.
Es pati lietoju šo programmu ikdienā kopš 1999 gada. Kā arī apmācu klientus, kuri strādā ar Horizon vai Horizon Start. Jūsu aprakstīto jautājumu par PL aizstājamajām izmaksām šajā programmā var aprakstīt vismaz trīs dažādos variantos, un tikai no Jums ir atkarīgs kuru variantu pieņemsiet kā sev ērtāko un pareizāko.
Noktirne
vai Jūs man uz e-pastu avrētu atsūtīt kādu piemēru ar PL katrīti, kurās ir aizstāšanas izmaksas un kā pēc tam veidojas atskaites?
lai man būtu salīdzinājums un piriekšstats par to kā tas notiek
Cik saprotu, runa ir tieši par aizstājamajām izmaksām?
Godīgi sakot - nemaz nezinu vai ir kāda programma, kurā šīs izmaksas korekti veidojas (ar visiem nolietojuma aprēķiniem utml.). Tas, ka prakstiski visās programmās to kaut kā var iemāņīt, tas jā.
jā un man vajag lai PL kartītē būtu uzrādīta ši daļu aizstāšanas uzskaite, gad finansu uzskaitei gan nodokļu uzskaitei
konkrēts piemērs
1.uz31.01.09 - Firmai ir pamatlīdzekļi ar sekojošiem rādītājiem:
Nolietojamā vērtība – 3669.48 LVL
Uzkrātais finanšu nolietojums – 2702.53 LVL
Atlikusī vērtība nolietojamai vērtībai – 966.95 LVL
Bilances vērtība – 966.95 LVL
2.10.02.09 - norakstām (izslēdzam no pamatlīdzekļu sastāva) detaļas uz summu – 1751.50 LVL.
Detaļu uzkrātais finanšu nolietojums ir 1328.25 LVL
3.Pēc detaļu izslēgšanas no pamatlīdzekļiem, rezultātam jābūt sekojošam:
Nolietojamā vērtība – ( 3669.48 -1751.50) =1917.98 LVL
Uzkrātais finanšu nolietojums – (2702.53-1328.25) = 1374.28 LVL
Atlikusī vērtība nolietojamai vērtībai – (1917.98-1374.28)=543.70 LVL
Bilances vērtība – (1917.98-1374.28)=543.70 LVL
Laikam nevienam nekā tāda nav
Andaz
kāpēc nav? turpmākā sarakste te nenotiek
Varbūt ir vēl kādi varianti pieejami labprāt izskatīšu arī tos.
Mani arī interesē paskatīties, kā PL aizstāšanas izmaksas izskatās citās programmās.
Mani gan tas neinteresē. Man nesūtiet.
"nezinu vai ir kāda programma, kurā šīs izmaksas korekti veidojas (ar visiem nolietojuma aprēķiniem utml.)." - моя программа это делает.
В финансовом учёте по тому же методу, что и в налоговом в соответствии правилами 556.
3669.48 + 1751.50 если это стоимость новой детали - 1328.25 если это амортизированные затраты на замещение = 4092.73 новая учётная стоимость
Uzkrātais finanšu nolietojums – 2702.53 LVL - с ним ничего не происходит
+стоимость новой детали и -амортизированные затраты на замещение отражаются в налоговой карточке (9. или 11. приложение)
для того, чтобы прогнать пример через программу нужны следующие данные:
iegādes datums
Sākotnējā uzskaites vērtība
gada nolietojums % vai termiņš gados
kapitālās izmaksas (datums un vērtība)
http://www.***censored***/lv/publications/item/11
Makssoft
Nosūtīju Jums konkrētu piemēru, revidenta aprēķinu un arī to kam jāuzrādās PL kartītē
Paldies par atsaucību. šāda funkcija ir jau pieejama tagad, bet mani revidenti nepiekrīt šāda veida uzskaitei :'( varbūt ir citi varianti?
Одни ревизоры согласны на такой вид учёта, другие не согласны. Ищите программу под желания ревизоров.
Закрыть
Краткое описание нарушения