Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Sociālās infrastruktūras uzturēšana К списку тем
Vijagr 21.01.2010 16:14
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Ответы (10)
Kur tas ir rakstīts?
Vijagr 21.01.2010 16:38
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"
1. Papildināt 4.pantapirmo daļu pēc pirmā teikuma ar tekstu šādā redakcijā:
"Izdevumu vai izdevumu daļas summai, kura nav tieši saistīta ar maksātāja saimniecisko darbību, un zaudējumu summai, kuru radījusi maksātājam piederošo vai tā lietošanā esošo sociālās infrastruktūras objektu uzturēšana, apliekamā ienākuma palielināšanai piemēro koeficientu 1,5.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=202365
1. Papildināt 4.pantapirmo daļu pēc pirmā teikuma ar tekstu šādā redakcijā:
"Izdevumu vai izdevumu daļas summai, kura nav tieši saistīta ar maksātāja saimniecisko darbību, un zaudējumu summai, kuru radījusi maksātājam piederošo vai tā lietošanā esošo sociālās infrastruktūras objektu uzturēšana, apliekamā ienākuma palielināšanai piemēro koeficientu 1,5.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=202365
Bet vai ēdnīcu var viennozīmīgi nosaukt tikai par uzņēmuma sociālo infrastruktūru, jo ēdnīca apkalpo arī cilvēkus no ārpuses.
Vijagr 22.01.2010 13:56
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Не ,viennozīmīgi nosaukt tikai par uzņēmuma sociālo infrastruktūru нельзя, если вход в столовую свободный для всех посетителей, да и для своих небесплатно, к тому же это и вовсе можно рассматривать, как один из видов деятельности предприятия.
Tieši to es arī domāju, jo likumā jau nav norādīta proporcija, cik jābūt no ārienes, cik savi darbinieki, lai ēdnīcu varētu klasificēt kā uzņēmuma sociālo infrastruktūru. Es tomēr domāju, ka ,ja ēdnīca apkalpo ne tikai savus darbiniekus, bet arī svešus, tad augstāk minēto normu UIN nevajadzētu piemērot. Tomēr, savelkot kopā ēdnīcas darbību gada griezumā, ir zaudējumi. Kā labāk rīkoties, lai VID nebūtu iebildumu un uzņēmums nepārmaksātu UIN?
Vijagr 22.01.2010 14:24
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Kāpēc vispār iedomājieties to saukt par sociālo infrastruktūru? Sauciet par parastu ēdnīcu, būs kā darbības veids, realizācijas ienākumi ir, bet par tiem darbiniekiem te bija runas kā jākārtojas, ja grib dot atlaides saviem darbiniekiem. Tā ir pavisam cita lieta.
Jā un kā tad pareizi darīt ar atlaidēm darbiniekiem?
Vijagr 22.01.2010 15:20
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть