Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
attaisnojuma dokuments soc.nod.maksajumiem К списку тем
Annap 09.07.2004 15:18
71 сообщение на сайте
71 сообщение на сайте
Ответы (21)
Laikam nepareizi pajautaaju. Ir tachu jabuut kaut kaadam papiiram, uz kaa pamata es vispaar veicu sho paarskaitiijumu. Gribeeju zinaat, kas ir shis papiirs, ja alga direktoram netiek izmaksaata, bet tikai veikti soc.nod.maksajumi
Annap 09.07.2004 15:32
71 сообщение на сайте
71 сообщение на сайте
Viņš ir pašnodarbinātais? Ja jau alga netiek aprēķināta.
Ja alga tiek aprēķināta, tad tas ir algu saraksts, no kā gan jūs rēķināsies soc.nodokli ja nav algas?
Ja alga tiek aprēķināta, tad tas ir algu saraksts, no kā gan jūs rēķināsies soc.nodokli ja nav algas?
Vinsh nav pashnodarbinatais. Vins ir uznneemuma direktors, kas nav darba tiesiskajaas attieciibas ar sho uznnemumu un veic shaa uznnemuma operatiivaas vadiibas funkcijas, vinam atliidziiba nav noteikta, taatad soc. iemaksu objekts ir vina pasha izraudziita summa, kas nav mazaaka par MK noteikto minimaalo darba algu.
Annap 09.07.2004 15:45
71 сообщение на сайте
71 сообщение на сайте
Uzrakstiet kaut kādu papīriti ar nosaukumu "soc.maksājumu aprēķins 2004 gada ... mēnesī":
uzņēmuma rekvizīti
datums
direktora vārds, uzvārds
iemaksu objekts - summa
likme
soc.maksājumu summa
grāmatojumi
paraksts
uzņēmuma rekvizīti
datums
direktora vārds, uzvārds
iemaksu objekts - summa
likme
soc.maksājumu summa
grāmatojumi
paraksts
Liels paldies.
Annap 09.07.2004 15:59
71 сообщение на сайте
71 сообщение на сайте
A esli dejateljnostj na firme priostanovlena, nikakie soc.platezhine nado proizvoditj?(Firma zaregistrirovana, dejateljnostj priostanovlena na 6 mes., opla4ivalisj toljko kom.uslugi)Teperj firma na4inaet rabotatj. Direktoru nazna4itj oklad, i uze s nego na4isljat vse nalogi, praviljno?
Virginia55 09.07.2004 18:20
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Laikā, kad firmas darbība ir uz laiku apturēta, ir jāmaksā uzņēmējdarbības valsts riska nodeva par darbiniekiem, kuri ir darba attiecībās, pat ja netiek aprēķināta un maksāta alga. Tāpēc šai laikā vajadzētu atbrīvot visus darbiniekus.
Firma bila zaregistrirovana, i dejat. srazu ze priostanovlena. Nikto ne bil oformlen, bila toljko direktor. Polu4aetsa, sto za nee odnu nado za polgoda priostanovki zaplatitj riska nodevu? Ja praviljno ponjala?
Virginia55 09.07.2004 20:50
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jeslji s direktorshej bil zaklju4on darba līgums. Na skoljko ja znaju dazhe pri vremenno ostanovljenoj firme sdajutsja ot4joti s nuljami. Jeslji direktor shitalasj darba attiecībās, to da ja shjitaju nado zaplatitj riska nodevu.
Mozhet ja ne prava. Cik dzirdēju VID semināros, tad pat par māmiņām dekrēta atvaļinājumā jāmaksā valsts riska nodeva, jo neatkarīgi no tā ka viņas ir pirms dzemdību vai pēc dzemdību atvaļinājumā, viņas skaitās, ka atrodas darba attiecībās. Tas pats manuprāt ir ar uzņēmumu, kura darbība uz laiku ir pārtraukta, darbinieki, kas līdz tam ir bijuši pieņemti darbā un nav atbrīvoti no darba, skaitās darba attiecībās.
Soc, atskaitē par tiem tiek uzrādītas Nulles, bet riksa nodeva par katru 0,35 Ls (2004.g.)
Tas mans viedoklis, varbūt es kļūdos, tad mani palabos gudrāki grāmatveži.
Soc, atskaitē par tiem tiek uzrādītas Nulles, bet riksa nodeva par katru 0,35 Ls (2004.g.)
Tas mans viedoklis, varbūt es kļūdos, tad mani palabos gudrāki grāmatveži.
Na c4et trudovogo dogovora s u4reditelem-direktorom, sliwala, sto on ne nuzen. Prosto nazna4itj prikazom direktoru zarplatu. Mozet ja ne prava?...
Virginia55 12.07.2004 08:10
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Virginia55, da vi pravi, takoje sushestvujet s nedavnih por, do etovo bilo komi4no.... nado bilo direktoru samomu sebja prinjimatj na rabotu, samomu s soboj zaklju4atj trudovoj dogovor, teperj eto uzhe otmenjilji. Vot toljko neznaju v takom slu4aje nado riska nodevu platitj ilji net, jeslji netu trudovova dogovora.
Kogda SIA na4net svoju priostanovlennuju dejateljnostj, s etogo 4isla napiwu rikojums o nazna4enii oklada. A pro riska nodevu zavtra v VIDe sprowu.
Virginia55 12.07.2004 10:47
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Cleo, вы совершенно правы, пошлину за риск надо платить в любом случае, если трудовые отношения не завершены.
A sto grozit za neoplatu riska nodevi za polgoda? Mozet ee oplatitj za prediduscie mesjaci, kogda za ijul' budem platitj? I esco - prosvetite menja, pozalujsta , v kakom ot4ete ili ziņojumse ona ukazivaetsa?
Virginia55 12.07.2004 22:13
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Martinas, a sto ne spitsa v takoj 4as?
Po voprosu - teperj zadnim 4islom nado za kazdij mesjac sdatj ili odin za polgoda ot4et ?
Po voprosu - teperj zadnim 4islom nado za kazdij mesjac sdatj ili odin za polgoda ot4et ?
Virginia55 12.07.2004 23:34
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Насколько я понимаю, из-за приостановки деятельности вы их вообще не сдавали. Я думаю, придется сдать - везде нули, а в графе "риска нодева" - 0,35. И за каждый месяц.
Не спится вот - о державе радею :)).
Не спится вот - о державе радею :)).
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть