Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Koka paletes (iepakojums) -kā uzrādīt grāmatvedībā К списку тем
Koka paletes (iepakojums) -kā uzrādīt grāmatvedībā
Labdien!
Uzņēmums iegādājas celtniecības materiālus, kas uzlikti uz koka paletēm, vēlāk daļa no šim paletēm tiek atgrieztas piegādātājam, bet daļa (tās, kas transportējot salauztas utt. paliek uzņēmumam). Mans jautājums ir, ko darīt ar šīm paletēm, reāli tās tiek izmestas būvgružos, bet kā ir grāmatvedībā? Es viņas drīkstu norakstīt ar saimniecisko darbību saistītos izdevumos vai tomēr tie ir ar saimn.darb.nesaist.izdevumi Cik es saprotu, ka DRN par šīm atlikušajām paletēm nav jāmaksā, jo maksā tas kas PIRMAIS Latvijā tās realizē???
Paldies.
Ответы (12)
Daudz ko var norakstīt...
Skatiet līgumu ar piegādātāju.
Bet pēc būtības tā ir tara, kuru var atgriezt. Un tāda tā grāmatojama.
Sorry, esmu ne tik uzmanīga.
Protams, ka varat.
Bet vai šie izdevumi nebūs krājumu zudumi???, kurus var norakstīt normas robežās???:-(
В смету стоимость палет входит в стоимость строительного материала. Невозвращенные палеты списиваются вместе с материалами, израсходованными на объекте. Поставщик не требует возврата палетов. Так как при покупке вы оплачиваете и палеты. Если часть палетов возвращается (по накладной, со ссылкой на полученную накладную), то поставщик их Вам просто оплачивает либо уменьшает долг на сумму возвращенной тары.
Neaizmirstiet DRN par šīm paletēm.
Man nav īsti skaidrs par šo DRN, lasot likumu, es saprotu, ka DRN maksā tas kas pirmais realizē preces iepakojumā, manā uztverē, mums tad nebūtu jāmksā šis nodoklis, jo mēs iepērkam preci no Latvijas piegādātāja. Varbūt es kļūdos, tad palabojiet mani lūdzu...
DRN не надо ни рассчитывать, ни платить.
Viss ir atkarīgs, ko jūs ar tām peletēm tālāk iesākat. Ja izmetat būvgružos, maksāsiet nodokli par dabas piesārņojumu.
Tāda jezga, tāda jezga... Celtniecības obj. un arī citur ar koka paletēm - ja ir pierādāma vieta, kur var veikt to pārstrādi, tad par ko gara runāšana?!
Atvainojos, ka ar savu jautājumu izsaucu tik garu diskusiju, bet man šī ir jauna lieta, un tāpēc gribētos noskaidrot, kā ir pareizi. Vai ir kādi citi varianti, ko darīt ar šīm paletēm, kā izmest būvgružos. Varbūt es varu viņas iekļaut izpildīto darbu aktā, un tādējādi norakstīt, tad nebūtu tas DRN???:'(
Varbūt kāds var padalīties pieredzē, kā jūs uzskaitāt šīs paletes, kas paliek pāri. Ir jau arī tā, ka šīs paletes vienkārši netiek atgrieztas piegādātājam, jo ceļa izdevumi to nogādei līdz piegādātājam pārsniedz pašu palešu vērtību, līdz ar to tās tiek atstātas būvobjektā.
Priecāšos par atbildēm.
Izeja sadedzinat krasni , bet tad ja parsniedz
300.Ls,ir janodod atskaite ari vides parvaldei par to.
Закрыть
Краткое описание нарушения