Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Koka paletes (iepakojums) -kā uzrādīt grāmatvedībā К списку тем

Koka paletes (iepakojums) -kā uzrādīt grāmatvedībā
Labdien!

Uzņēmums iegādājas celtniecības materiālus, kas uzlikti uz koka paletēm, vēlāk daļa no šim paletēm tiek atgrieztas piegādātājam, bet daļa (tās, kas transportējot salauztas utt. paliek uzņēmumam). Mans jautājums ir, ko darīt ar šīm paletēm, reāli tās tiek izmestas būvgružos, bet kā ir grāmatvedībā? Es viņas drīkstu norakstīt ar saimniecisko darbību saistītos izdevumos vai tomēr tie ir ar saimn.darb.nesaist.izdevumi Cik es saprotu, ka DRN par šīm atlikušajām paletēm nav jāmaksā, jo maksā tas kas PIRMAIS Latvijā tās realizē???

Paldies.
Vivivi
Vivivi 29.01.2010 15:24
154 сообщения на сайте

Ответы (12)

Daudz ko var norakstīt...

Skatiet līgumu ar piegādātāju.

Bet pēc būtības tā ir tara, kuru var atgriezt. Un tāda tā grāmatojama.
Liepupe
Liepupe 29.01.2010 18:22
нет сообщений на сайте
Sorry, esmu ne tik uzmanīga.

Protams, ka varat.
Liepupe
Liepupe 29.01.2010 18:23
нет сообщений на сайте
Bet vai šie izdevumi nebūs krājumu zudumi???, kurus var norakstīt normas robežās???:-(
Vivivi
Vivivi 01.02.2010 14:53
154 сообщения на сайте
В смету стоимость палет входит в стоимость строительного материала. Невозвращенные палеты списиваются вместе с материалами, израсходованными на объекте. Поставщик не требует возврата палетов. Так как при покупке вы оплачиваете и палеты. Если часть палетов возвращается (по накладной, со ссылкой на полученную накладную), то поставщик их Вам просто оплачивает либо уменьшает долг на сумму возвращенной тары.
Sm
Sm 01.02.2010 15:14
860 сообщений на сайте
Neaizmirstiet DRN par šīm paletēm.
Andaz
Andaz 01.02.2010 17:19
27892 сообщения на сайте
Man nav īsti skaidrs par šo DRN, lasot likumu, es saprotu, ka DRN maksā tas kas pirmais realizē preces iepakojumā, manā uztverē, mums tad nebūtu jāmksā šis nodoklis, jo mēs iepērkam preci no Latvijas piegādātāja. Varbūt es kļūdos, tad palabojiet mani lūdzu...
Vivivi
Vivivi 01.02.2010 21:29
154 сообщения на сайте
DRN не надо ни рассчитывать, ни платить.
Sm
Sm 01.02.2010 21:35
860 сообщений на сайте
Viss ir atkarīgs, ko jūs ar tām peletēm tālāk iesākat. Ja izmetat būvgružos, maksāsiet nodokli par dabas piesārņojumu.
Andaz
Andaz 02.02.2010 10:37
27892 сообщения на сайте
Tāda jezga, tāda jezga... Celtniecības obj. un arī citur ar koka paletēm - ja ir pierādāma vieta, kur var veikt to pārstrādi, tad par ko gara runāšana?!
Liepupe
Liepupe 02.02.2010 11:38
нет сообщений на сайте
Atvainojos, ka ar savu jautājumu izsaucu tik garu diskusiju, bet man šī ir jauna lieta, un tāpēc gribētos noskaidrot, kā ir pareizi. Vai ir kādi citi varianti, ko darīt ar šīm paletēm, kā izmest būvgružos. Varbūt es varu viņas iekļaut izpildīto darbu aktā, un tādējādi norakstīt, tad nebūtu tas DRN???:'(
Vivivi
Vivivi 02.02.2010 12:08
154 сообщения на сайте
Varbūt kāds var padalīties pieredzē, kā jūs uzskaitāt šīs paletes, kas paliek pāri. Ir jau arī tā, ka šīs paletes vienkārši netiek atgrieztas piegādātājam, jo ceļa izdevumi to nogādei līdz piegādātājam pārsniedz pašu palešu vērtību, līdz ar to tās tiek atstātas būvobjektā.

Priecāšos par atbildēm.
Vivivi
Vivivi 02.02.2010 12:16
154 сообщения на сайте
Izeja sadedzinat krasni , bet tad ja parsniedz 300.Ls,ir janodod atskaite ari vides parvaldei par to.
Intruks
Intruks 24.02.2010 15:44
51 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.