Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

IK....ar ko saakt? К списку тем

IK....ar ko saakt?
Sveicinaati!

Luudzu juusu paliidziibu IK graamatvediibas kaartoshanaa.Esmuregjistreejusies, bet nezinu ar ko saakt...

1-Esmu regjistreejusies EDS sisteemaa, bet nezinu, vai ir vajadziigs arii ienjeemumu un izdevumu zhurnaals,vai ir jaakaarto paraleeli?

2-Kaadas veidlapas man ir jaaizpilda un jaaizveelaas EDS sisteemaa, ja esmu tikai es viena pati.T.i. PVN un soc.nodoklis

Luudzu paliidziet tikt skaidriibaa, jo nekad nav bijusi dariishana ar graamatvediibu!

Paldies!
Chestnut
Chestnut 04.02.2010 13:36
2 сообщения на сайте

Ответы (6)

http://www.ikl.lv/pages/index_l.htm
Gorodok
Gorodok 04.02.2010 13:38
75 сообщений на сайте
Lasiet www.vid.gov.lv tur viss aprakstīts.

šeit meklētājā uzlieciet,
Ilma
Ilma 04.02.2010 13:39
30495 сообщений на сайте
Žurnālus jākārto obligāti (savādāk jau nezināsiet ko EDS deklarēt); ja neesat PVN maksātājs - tad tikai ien.-izd. žurnālu; ja esat PVN maksātājs - tad arī PVN žurnālu. Varētu jau pamainīt likumus - atļaut apvienot ien.-izd. žurnālu ar PVN uzskaiti, ņemot vērā, ka PVN tagad atļauts uzskaitīt pēc kases principa
Xau
Xau 05.02.2010 11:32
297 сообщений на сайте
Paldies,meegjinaashu kko saprast, bet veel viens stulbs jautaajums.Kaadaagadiijumaa ir PVN maksaataajs un kaadaa nav?Sociaalais nodoklis par sevi arii tachu jaamaksaa?Vienkaarshi nav nekad bijusi ar to saskare...esmu pilniigs diletants shajaa jomaa!:-x
Chestnut
Chestnut 07.02.2010 19:29
2 сообщения на сайте
PVN obligāti jāreģistrējas, ja apliekamie ienākumi sasniedz 10000 Ls.Betsociālaiis jāmaksā ja ieņēmumu izdevumu starpība sasniedz 180 Ls.Betlabāk lasiet likumus pats.Likumspar IIN un MK noteikumi pie tiem.VSAOIlikums un MK noteikumi pie tiem.Janav skaidrs jautājiet kādam grāmatvedim PRAKSĒ. Vai ejiet uz VID pie konsultanta.
Ilma
Ilma 07.02.2010 19:34
30495 сообщений на сайте
Par PVN maksātāju kļūst, par tādu reģistrējoties (tā ir atsevišķa reģistrācija VID - ja neesat VID reģistrējies kā PVN maksātājs un saņēmis attiecīgu reģistrācijas apliecību - tātad neesat PVN maksātājs, attiecīgi jums nav tiesību piestādīt rēķinu ar PVN par saviem pakalpojumiem (precēm) un atskaitīt priekšnodokli par saņemtiem pakalpojumiem (precēm)). Kā te jau minēja, par PVN maksātāju obligāti jāreģistrējas, ja gada apgrozījums pārsniedz Ls 10000, līdz tam varat reģistrēties, varat nereģistrēties. Un kā jau te minēja, soc. nodokli jāsāk maksāt no tā brīža, kad ieņ.- izdevumu starpība pārsniedz Ls 180 mēnesī, pēc tam gan jāmaksā reizi ceturksnī (arī jāiesniedz deklarāciju, līdz tam deklarāciju neiesniedz). Par IK uzskaites lietām samērā regulāri ir bezmaksas semināri VID (vismaz Rīgā) - aizejiet uz savu nodaļu, painteresējaties. Jebkurā gadījumā varat uz savas VID informatīviem tālruņiem zvanīt un jautāt; uz vietas pie konsultantiem mēdz būt nežēlīgas rindas
Xau
Xau 09.02.2010 17:28
297 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.