Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pārmaksāta nauda par pavadzīmi К списку тем

Pārmaksāta nauda par pavadzīmi
Kā pareizi to uzskaitīt? Gada nogalē pārmaksāja mums klients par piegādātu preci. Centos šo lietu sakārtot, prasot no viņiem vēstuli minētās pārmaksas atgriešanai, bet nekā, čammājas un nav atsaucīgi. Tagad 2009.gadadecembrī šo te naudu uzskaitīju kā avansu un nomaksāju valstij nodokli. Jebkāda sadarbība ar šo te firmu varētu atsākties, ātrākais, vasarā. Tātad nauda kādu laiciņu stāvēs pie mums. Bet tagad sāk mākt šaubas, vai pareizi esmu šo te avansu uzskaitījusi...

Kādi būtu grāmatojumi. Sākotnēji bija D.2621 K.2311 121.00 (pieņemsim, ka šāda summa),

tad sekoja grāmatojums D.2311 K.521 121.00 un D.521 K.5741 (PVN) 21.00.

Kā būtu pareizi to PVN lietu grāmatot?
Bavaria
Bavaria 04.02.2010 14:57
88 сообщений на сайте

Ответы (4)

Varat mani apmētāt ar tomātiem, bet es gan par šo pārmaksāto summu PVN nebūtu aprēķinājusi, bet gan fiksi pēc pārmaksas atklāšanas (bez vēstules) pārskaitītu atpakaļ klientam. IMHO.
Dinaro
Dinaro 04.02.2010 15:04
8241 сообщение на сайте
Bet ja vestules nav un nebus?
Annaeglite
Annaeglite 04.02.2010 15:19
2044 сообщения на сайте
divi varianti.

atstātu naudu sev. un basta.

otrs - patiešām aizkaitītu atpakaļ, bez visādām vēstulēm. pamatojumā ieliktu ka tās ir kļūdiani parskaitīta summa, utt...
Arma
Arma 04.02.2010 15:46
339 сообщений на сайте
Man vienam uzņēmumam šādi gadījumi bija regulāri. Reizēm līdz PVN deklarāciju nodošanai bija skaidrs, kas ar šo naudu notiks - tiks atmaksāta, vai arī tiks uzskatīta par avansu turpmākiem pasūtījumiem, bet dažreiz nekādas skaidrības nebija. Lai nemocītos, ieviesu speciālu kontu "nepareizi pārskaitīta nauda". Tādējādi neveidojas PVN. Ja atmaksāsiet - debitēsiet šo speciālo kontu. Ja notiks pasūtījums, kura apmaksai šī summa tiks izmantota - PVN tiks atspoguļots tajā mēnesī, kad notiks realizācija.
Ilzex
Ilzex 04.02.2010 15:52
2681 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.