Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ziņojuma par VSAOI un IIN .... atskaites iesniegšanas datums К списку тем
Ziņojuma par VSAOI un IIN .... atskaites iesniegšanas datums
Labdien visiem!
Lūdzu palīdziet saprast.
Situācija:
Darbinieks nostrādā janvāri. Janvāra beigās aprēķina algu. 16 februārī izmaksā algu. Kad ir jāiesniedz par šo algu atskaite?
Ответы (22)
Jūms strāda tikai viens darbinieks?:-/
Tā ir situācija, kas ļaus man saprast vai es pareizi visu daru. Es taču nerakstīšu romāmu....
Palīdziet ja varat, lūūūdzu!
Kāda starpība, cik darbinieku. Normāli uzskaita ar pēdējo datumu,( ja parastais 40 stundu darba laiks un alga). IIeN maksā budzetā izmaksas brīdī - sociālo - līdz 10. datumam , atskaites jāiesniedz, kā VID ir paziņojis. Mums līdz 10. datumam.
Jums Vid izsniedza Paziņojumu līzd kuram datumam jāsniedz VSAOI atskaite?
Paldies Otija!
Bet kurā mēnesī atskaite jānodod? Tajā pašā kad izmaksā algu (no mana piemēra: 16 februārī izmaksā un februārī atskaiti iesniedz par šo izmaksāto algu)?
Paziņojumu līdz kuram datumam jāiesniedz VSAOI atskaite no VID nesaņemām.
16 februarī pēdēja diena , kad jums jāsniedz VSAOI atskaite par darba algu janvārī
Līdz nākamā tekošā mēneša 10.datumam Tātad par janvārī izrēķināto algu un nodokļiem - februārī.
Tad faktiski sanāk, ka es piemēram samaksāju algu 16. februārī un uzreiz par šo algu arī atskaiti iesniedzu.
Ko Jūs darītu manā vietā ja konstatētu, ka iepriekšējais grāmatvedis bija nepareizi darijis. Aprēķināja algu oktobrī - maksāja algu un nodokļus novembrī, bet paziņoja (atskaiti iesniedza) par šo algu un nodokļiem tikai decembrī. Nezinu kā tagad visu to izlabot un sakārtot. Varbūt kādam bija tāda pieredze... Palīdziet lūdzu!
Zvaniet VIDam uz prasiet.
VID jau biju zvanijusi. Man pastāstīja kā tam būtu jābūt. Bet kad uzdevu jautājumu par to ko man tagad darīt atbildēt nemācēja.
Par atskaišu iesniegšanas termiņiem, iesaku tomēr likumos izlasīt.
Otrs - atskaites iesniegtas, ko vēl Jūs gribat?
Galvenais savējās atskaites savlaicīgi iesniedziet.
Neko jau īpašu attiecībā uz iepriekšējiem periodiem iesākt nevar - soc.apdr.iemaksasvar koriģēt tikai par iepriekšējo mēnesi - senākus labojumus neviens neņems - ja ir kas koriģējams, tad pie tekošā mēneša aprēķiniem. Bet Jums jau sanāk, ka korekcijas nav, ir tikai nobīde pa periodiem - un tur neko nevar mainīt. Bet attiecībā uz ienākuma nodokli - ja izmaksa bija nākamā mēnesī, tad visticamāk, ka atskaitē šis nodoklis atspoguļots kā reiz pareizajā mēnesī.
Tieši tā Xau! Nodoklis bija maksāts laicīgi. Bet atskaites bija iesniegtas vienu mēnesi vēlāk. Un atskaitēs bija rakstīts taksācijas periods - tas mēnesis kad bija izmaksāta tā alga, nevis aprēķināta. Ko tagad darīt????
А вы внимательно посмотрели отчёты?Как раз в декабре в отчёте за ноябрь показывается IIN, который начислен в октябре, а удержан в ноябре.
Vienīgais ko varat darīt - turpmāk iesniegt atskaites pareizi - sanāks, ka jums vienā mēnesī parādīsies aprēķinātā alga par 2 mēnešiem un pēc tam būs atkal pa vecam - tikai par vienu mēnesi. Vecās kļūdas šādos gadījumos labot nav paredzēts.
Zvaniju uz VID atkal. Runāju ar darbinieci no konsultācijas. No VID saņēmu sekojošu padomu: Izlabot Ziņojumus par pēdējiem 3 gadiem.
Bet vai nebija tikai 2008 gadā pieņemti noteikumi par VSAOI ziņojumu iesniegšanas termiņu maiņu. Varbūt man nav jālabo tas 2007 gads nemaz.
Vai tādas izmaiņas bija 2008 gadā?
Ko nu mīļā par tik veciem gadiem ņemieties:-D
Es jau neņemtos, bet tagad sanāk, ka man jāiesniedz atskaite par janvāra algu. Šī atskaite (visiem normāliem cilvēkiem!)ir atspoguļotas izmaksas ņemot vērā pēdējās izmaiņas, bet man taču sanāk ka tur neapliekamais 35 LVL. Divas atskaites es arī nevaru iesniegt vienā mēnesī. Es galīgi saputrojos....
Dariet kā saka Xau.Nevisdivas atskaites, bet summēt divas vienā.
Закрыть
Краткое описание нарушения