Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nākamo periodu ieņēmumi
Labrīt no rīta, janvārī izrakstīts rēķins par decembri un janvāri, kā tas būtu jaiegramato decembrī un janvārī, lai būtu pareizi par periodiem.
2320-uzkratie ieņēmumi,
5910-nakamo periodu ieņēmumi.Paldies.
Ответы (13)
Vai Jums pašam/-ai šķiet pareizi rēķinu pa abām pusēm ielikt ieņēmumos?
Bet debitors kur paliek?
Decembrī summa bez PVN D-Uzkratie ieņēmumi, K-Ieņēmumi 61..
Janvārī PVN: D-Debitori, K-PVN budžetam
Janvārī pamatsumma D-debitori, K-uzkrātie ieņēmumi
Kad samaksā: D-nauda, K-debitori
Tas par decembrī sniegtajiem pakalp.
Bet par janvāra daļu - kā parasti, kad izrakstīts rēķins, tad arī debitori, ieņēmumi un PVN...
kāpēc Andaz
Tāpēc, ka apskatiet tos iedotos grāmatojumus!
Gaidīsim.
Man arī interesē šis jautājums. Seminārā Inita Apsīte stāstīja, ka janvārī izrakstītos rēķinus par pakalpojumiem, kas ir par 2009.gadu summā bez pvn jāgrāmato uz uzkrātajiem ieņēmumiem un pārskata(2009.)gada ieņemumiem, jo uz 31.dec vēl nav nodokļa rēķina. PVN grāmato tikai tad, kad ir izrakstīts rēķins.
Varbūt drusku nekorekts mans rakstītais. Vispirms iegrāmatojam reķinu janvārī, kā parasti. Tad stādam grāmatved.izziņu par summu bez PVN un iegrāmatojam 31.12.2009., tad janvārī pārgrāmatojam samazinam uzkrātos ieņēmumus un arī 2010.gadaieņēmumus.
Galvenais, lai ieņēmumi būtu tajā periodā, uz kuru tie attiecas, PVN tajā periodā, kad izrakstīts rēķins un debitoru konts tiktu noslēgts, kad tiks veikta samaksa. Grāmatojumus jau katrs grāmatvedis veic pēc savas metodikas. Tikai manuprāt muļķīgi ir teikt, ka otrs dara nepareizi, ja viņš dara drusku savādāk, nekā es... Mans viedoklis.:-)
paldies, Pinkrose, teorija zinu (ka vienmēr) prakse pieklibo, bet liekas loģiski.Protams 59..bija lieks.
Un, ja janvāra rēķinā ir pakalpojumi gan par decembri, gan janvāri, tad decembrī iegrāmatojam loģiski tikai to, kas attiecas uz decembri:-) bet PVN visa summa janvārī.
1.31.12.2009 izveido uzkr.iēņemumus D2.. Uzkr.ieņēm. K6..Ieņēmumi
2.2010Janvārī izraksta rēķinu D23.norēķ.ar debitoriem K2..uzkr.ieņ (decembra daļa)
K6..ieņ. (janv.daļa)
K57..PVN (dec.ieņ.+janv.ieņ.)x21%
Vai arī
2.2010.Janv.izrakstarēķinu D23.norēķ.ar debitoriem K6..ieņ.(janv.+decembra daļa)
K57..PVN(dec.ieņ.+janv.ieņ.)x21%
3.2010.norakstauzkr.ieņ. D61 ieņ. (dec.daļa) K2..Uzkr.ieņ.
Закрыть
Краткое описание нарушения