Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Nodoklis par auto К списку тем

Nodoklis par auto
Nevaru līdz šim saprast, kā rēķināt par gūto labumu nodokli.Uzņ.pieder auto lizingā,brauc uzņ.vad.,ceļazīmes ir,tiešām visi braucieni saistīti ar darbu,mašinu tur mājās.Par ko maksāt nodokli, kā rēķināt,varbūt kur var atrast kādu metodiku.Paldies
Zita10
Zita10 16.02.2010 09:47
172 сообщения на сайте

Ответы (8)

2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.

Cik reizes var uzdot jautājumu uz kuru NAV atbildes.

Diskutēts desmitiem reižu - meklējiet un lasiet!
Andaz
Andaz 16.02.2010 09:54
27892 сообщения на сайте
Metodika vienkārša: nodokļi jārēķina no aalgas+labums, bet jāaņem no algas.

Ja Jūs nevelaties maksāt šos nodokļus, būsiet "pirmie", kurus kontrolēs.

Jūs taču atzīstiet, ka mašīna tiek turēta mājās - tas nozīmē vienīgi to, ka uz darbu un no tā viņš brauc ar to vāģi, tātad gūst labumu.

Labums tiek pielīdzināts darba ienākumam un no tā ir jāmaksā nodokļi, turklāt tas atbrīvo jūs no maršruta lapu rakstīšanas.
Mu-maija
Mu-maija 16.02.2010 10:06
15863 сообщения на сайте
http://www.***censored***/lv/publications/item/43
Ollesik
Ollesik 16.02.2010 10:06
65 сообщений на сайте
Kōpšu kura laika par degvielas izlietojumu nav jāraksta maršruta lapa (ceļazīme)?

Un šis nozīmē ko?

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada21.oktobra noteikumos Nr.585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”

1. Papildināt 41.punktapirmo teikumu pēc vārda „izlietojumu” ar vārdiem „DOKUMENTĒ un UZSKAITA uzņēmuma transportlīdzekļu izmantošanas izdevumus, tajā skaitā ― ar uzņēmuma saimniecisko darbību saistītos transportlīdzekļu izmantošanas izdevumus, kā arī ar uzņēmuma, kā darba devēja, vieglo pasažieru automobiļu, kas tiek izmantoti personīgajām vajadzībām, saistītos izdevumus, kurus nosaka, ņemot vērā nodokļus reglamentējošo normatīvo aktu prasības,”.
Andaz
Andaz 16.02.2010 10:08
27892 сообщения на сайте
Ja vēlaties maksāt lielākas summas, var izstrādāt šādu metodiku, ka darbinika labums sastāda noteikts procents un no tā ietur nodokļus.

Pārējā summa viņam ir jāiemaksā (noteikumu 17.p.).

Tas ir daudz vairāk, neka vienkārši samaksāt papildus nodokļus no labuma.
Mu-maija
Mu-maija 16.02.2010 10:14
15863 сообщения на сайте
mašīna tiek turēta mājās - tas nozīmē vienīgi to, ka uz darbu un no tā viņš brauc ar to vāģi

-------------------------------------------

Nu darīsim tā, kā to iesaka Jelgavas domes izpilddirektore, noteiksim, ka dienesta mašīnu tur pie darbinieka mājām (stāvvietā, garažā), jo domes (vai jebkura uzņēmuma) stāvvietā to turēt nav droši.
Dimma
Dimma 16.02.2010 10:50
1727 сообщений на сайте
Un kur paliek UIN 5.pantapiektā daļa:

(5) Pie izdevumiem, kas nav tieši saistīti ar saimniecisko darbību, nepieskaita izdevumus darbinieka nogādāšanai no dzīvesvietas uz darbu un no darba uz dzīvesvietu, ja darba specifikas dēļ darbiniekam nav iespējams nokļūt darbā vai nokļūt pēc darba dzīvesvietā ar sabiedrisko transportu.

Un te viena nodokļu konsultanta viedoklis:

http://www.***censored***/lat/nodokli?doc=1250

Ar saimniecisko darbību tieši nesaistītie izdevumi

2009. gads ir pirmais gads, kad skaidri tiek noteikts, ka darba specifikas dēļ ir pieļaujami un UIN aprēķinā ņemami vērā izdevumi, kas saistīti ar darbinieku nogādāšanu no mājām uz darbu un no darba uz mājām. UIN likuma 5. panta piektā daļa precizē, ka šādi izdevumi ir saistīti ar saimniecisko darbību un par tiem nav jākoriģē ar nodokli apliekamais ienākums kā par izdevumiem, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību. Papildus atzīmēšu, ka šī likuma norma svarīga īpaši šogad, kad likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” grozījumu rezultātā, pastiprināta uzmanība tiks pievērsta dienesta automobiļu izmantošanai personīgām vajadzībām un nodokļa no šāda labuma aprēķināšanai. Ja jau, ņemot vērā darba specifiku, darbinieka braukšana uz un no mājām var būt klasificēta kā ar saimniecisko darbību saistīti uzņēmuma izdevumi, šie izdevumi vienlaicīgi nav pieskaitāmi pie darbinieka gūta labuma.
K-m
K-m 16.02.2010 11:34
5 сообщений на сайте
48.1 Transportlīdzekļu, par kuru izmantošanas personīgām vajadzībām rezultātā gūto labumu tiek veikti iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliek labumu, kas gūts, izmantojot darba devēja vieglo pasažieru automobili personīgām vajadzībām, degvielas iegādes izdevumus iekļauj saimnieciskās darbības izdevumos, pamatojoties uz katrā mēnesī, par kuru veikti minētie maksājumi un iemaksas, faktiski nobraukto kilometru skaitu, nepārsniedzot izgatavotājrūpnīcas norādīto vidējo degvielas patēriņa normu uz 100 kilometriem.”

Grozījums Ministru kabineta 2006.gada4.jūlija noteikumos nr.556 „Likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” normu piemērošanas noteikumi””
Andaz
Andaz 16.02.2010 13:30
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.