Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Precizē nodokļa deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību К списку тем

Precizē nodokļa deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību
Otrdien, 16. februārī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi noteikumos par pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – nodoklis) deklarāciju, lai precīzāk noteiktu nodokļa deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību gadījumos, kad veikti darījumi Eiropas Savienības (ES) teritorijā, kā arī tās aizpildīšanas kārtību sakarā ar citās valstīs veiktajiem darījumiem.

Grozījumi precīzāk nosaka nodokļa deklarācijas iesniegšanas kārtību, ja Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā reģistrētā persona citas ES dalībvalsts personai sniedz pakalpojumus vai veic preču piegādi ES teritorijā.

Noteikti konkrēti darījumi, kuri jānorāda nodokļa deklarācijā, ja to veikšanas vieta nav iekšzeme.

Precīzi arī atrunāts, kādi darījumi jānorāda pārskata "Pārskats par priekšnodokļa un nodokļa summām, kas iekļautas nodokļa deklarācijā par taksācijas periodu" III daļā „Nodoklis par piegādātajām precēm un sniegtajiem pakalpojumiem.

Tāpat ir precizēti noteikumu apakšpunkti, paredzot papildu gadījumus, kad ar nodokli apliekamā persona aprēķina un norāda nodokļa deklarācijā nodokļa summu un priekšnodoklī atskaitāmo nodokļa summu.

Grozījumi arī paskaidro, kādos konkrēti gadījumos apliekamā persona iesniedz pārskatu „Pārskats par preču piegādēm un sniegtajiem pakalpojumiem Eiropas Savienības teritorijā” (PVN 2).

Ar šiem grozījumiem tiks novērstas neskaidrības deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtībā.

http://www.fm.gov.lv/?lat/aktualitates/jaunumi/49768
Liepupe
Liepupe 18.02.2010 10:24
нет сообщений на сайте

Ответы (1)

Nuja, šodien- rīt pēdējās dienas, kad var nodot EDS. 15-tajā jau vajadzēja nodot "papīrā". Paskaidro un precizē pēc tam! jautri.LOL
Dora36
Dora36 18.02.2010 10:48
351 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.