Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Interesants jautājums par PVN К списку тем
Interesants jautājums par PVN
Mēs esam reģistrēti kā PVN maksātāji gan Latvijā, gan Lietuvā. Mēs pērkam preci Lietuvā uz LV PVN numuru no Lietuvas PVN maksātāja - PVN ir 0%. Jautājums - vai mēs varam šo preci pārdot tālāk uz Latviju (arī LV PVN maksātājam) piedaloties darījumā ar savu LT PVN numuru, lai arī būtu PVN 0%?
Paldies.
Ответы (6)
Labs jautāums. Es lasot jauno PVN likumu, u par tiem PVN numuriem tiši par to arī padomaju. Ja es pareizi saprotu vienai juridiskai personaj ir 2 PVN numuri.
Pārdodot preci Latvijā jūs nevarat izmantot 0%, jo esat rezidents un jums ir Latvijas PVN Nr. Šī likme būtu iespējamā ja Lietuvā jums būtu regīstrēta filiāle, t.i. cita juridiskā persona, bet tad nekādas 0% Lietuvā.
Tā man liekas.
Jā, bet mēs reāli pārdodam preci Lietuvas teritorijā. Un tālāk transportē uz Latviju jaunais īpašnieks.??????????
kāpēc gan tas Latvijas pircējs nepērk uzreiz no tā Lietuvas pārdevēja no kura jūs to preci nopirkāt, ja jau viņš pats to transportē>
Tāda ir specifika. Mēs viņam organizējam transportu, bet maksā par to viņš pats.
Bet tad jau iznāk jūs preci nepērkat bet tikai transportējat.. Oj, es laikam nesaprotu.
Nē, mēs preci pērkam. Tad pārdodam. Transportu mēs tikai sarunājam, ka tie ved, bet rēķinu saņem pircējs.
Закрыть
Краткое описание нарушения