Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
taras pieņemšanas punkts К списку тем
Ответы (20)
ЭКА должно быть однозначно, сами вы тару будете сдавать по ППР- соответственно регистр выписанных, аннулированных ППР.
Думаю, что да. Хотя вот сейчас пытаюсь вспомнить, был ли ЭКА в том пункте, где я сдавал... вот не помню его. Хотя имея дело с наличными и постоянно находясь на одном месте - без ЭКА никак.
Про прием тары?:) Очень сомневаюсь. Или вы считаете, что у нас на каждый вид бизнеса: от платных туалетов до производства атомной бомбы отдельные нотейкуми есть?: )
Komarik Ja dazhe bi neudivilasj jeslji bi bil kakoj ta normativnij akt, vsjo zhe nevozmozhno samomu pro4estj. no raz vi gavarite shto netu, tak mozhet v EKA noteikumos nado smotretj?
5. Fiziskas un juridiskas personas (uzņēmējdarbības veidi) un individuālā darba veicēji, kuri pircējiem vai pakalpojuma saņēmējiem darījumu apliecinošo dokumentu (kvīti) drīkst neizsniegt:
...
5.8. specializētajos stikla taras pieņemšanas punktos, kuros nenotiek nekāda cita tirdzniecība;
Eto otsjuda:
Spēkā esošs no 23.06.19993. Publicēts:Vēstnesis 22.06.1999. nr. 200/207
VID 18.06.1999. rīkojums Nr. 361
Par personām (uzņēmējdarbības veidiem), kam nodokļu un citu maksājumu reģistrācija ir atļauta bez kases aparātiem un kases sistēmām
...
5.8. specializētajos stikla taras pieņemšanas punktos, kuros nenotiek nekāda cita tirdzniecība;
Eto otsjuda:
Spēkā esošs no 23.06.19993. Publicēts:Vēstnesis 22.06.1999. nr. 200/207
Par personām (uzņēmējdarbības veidiem), kam nodokļu un citu maksājumu reģistrācija ir atļauta bez kases aparātiem un kases sistēmām
Kur var atrast tos... Spēkā esošs no 23.06.19993. Publicēts:Vēstnesis 22.06.1999. nr. 200/207
No tā es saprotu, ka jāraksta VIDā iesniegums par atļauju neizmantot EKA taras pieņemšanas punktā pamatojoties uz VID 18.06.1999. rīkojums Nr. 361 Par personām (uzņēmējdarbības veidiem), kam nodokļu un citu maksājumu reģistrācija ir atļauta bez kases aparātiem un kases sistēmām, saskaņā ar 5.8.punktu Tātad nelietot arī kases ieņēmumu orderus, sastādot tikai taras iepirkuma aktus.
Bet es pilnīgi nesaprotu, kā to tālāk grāmatos uzņēmuma grāmatvedībā?
Bet es pilnīgi nesaprotu, kā to tālāk grāmatos uzņēmuma grāmatvedībā?
kaut kā taču jāgrāmato tas pasākums.
Teiksim naudu iepirkumam punkts (struktūrvienība) saņem no uzņēmuma kases.. akur ieliek?
D.....
K 2610 uzņēmuma kase
Dienas beigās taču jāiegrāmato laikam pēc iepirkuma aktiem izdevumos
D 7... taras iepirkšanas izdevumi
K ......
Vai jāuztaisa kāds 2611 konts taras pieņemšanas punkta kase? Bet bez EKA.. Esmu strupceļā.
Pēc tam, tara tiek nodota ar PPR, tas būtu tā kā ieņēmumi no taras realizācijas ne? Vai šai gadījumā jāaprēķina arī PVN, tādas aizdomas ka jā.... kā ir?
D 2310 norēķini ar pircējiem
K 57... PVN
K 6112 ieņēmumi no taras realizācijas
Vai arī es visu aplam domāju?
Teiksim naudu iepirkumam punkts (struktūrvienība) saņem no uzņēmuma kases.. akur ieliek?
D.....
K 2610 uzņēmuma kase
Dienas beigās taču jāiegrāmato laikam pēc iepirkuma aktiem izdevumos
D 7... taras iepirkšanas izdevumi
K ......
Vai jāuztaisa kāds 2611 konts taras pieņemšanas punkta kase? Bet bez EKA.. Esmu strupceļā.
Pēc tam, tara tiek nodota ar PPR, tas būtu tā kā ieņēmumi no taras realizācijas ne? Vai šai gadījumā jāaprēķina arī PVN, tādas aizdomas ka jā.... kā ir?
K 57... PVN
Vai arī es visu aplam domāju?
Es nestrādāju ar kasi. Bet varu iedomāties ka iazkatīsies tā.
1. Naudas saņemšana
D 2610 K 2620
2. Taras pieņ.
D 2130 K 2610
3. Sdacha tari
D 7120 K 2130
Nu i PPR pokupatelju ot vas.
Hotja ne uverena. Eto tak, ideja.
1. Naudas saņemšana
D 2610 K 2620
2. Taras pieņ.
D 2130 K 2610
3. Sdacha tari
D 7120 K 2130
Nu i PPR pokupatelju ot vas.
Hotja ne uverena. Eto tak, ideja.
bet ja naudu nesaņem no bankas konta bet gan no uzņēmuma kases???? Tad ko debetā? Varbūt tiešām struktūrvienības kasi un uznjemuma kasi?
Kāpēc nē? Piekrītu.
Vai vienkārši ar Izziņu noformēt subkontu un dienas sākumā uz to, beigās - atpakaļ.
Reāli taču kase būs viena vai ka? Tad atbilstoši uzskaitiet.
Vai vienkārši ar Izziņu noformēt subkontu un dienas sākumā uz to, beigās - atpakaļ.
Reāli taču kase būs viena vai ka? Tad atbilstoši uzskaitiet.
nu jā viena kase, tad esmu sapratusi pareizi:
no rīta paņem naudu no uzņēmuma kases
D 2612 taras pieņemšaans punkta kase
K 2610 uzņēmuma kase
izsniedz naudu par taru
D 2130 iepirktā tara
K 2612 taras punkta kase
nodod taru uzņēmuma, norakstot izdevumos
D 7120 izdevumu par taras iegādi
K 2130 iepirktā tara
pārdodot tālāk taru tad liks uz : ????
K 5732 PVN 18%
Vai arī PVN nav jāaprēķina ? Kā tas jautājums ar PVN sastāv??? Jo to taru taču tālāk pārdod.
no rīta paņem naudu no uzņēmuma kases
D 2612 taras pieņemšaans punkta kase
K 2610 uzņēmuma kase
izsniedz naudu par taru
D 2130 iepirktā tara
K 2612 taras punkta kase
nodod taru uzņēmuma, norakstot izdevumos
D 7120 izdevumu par taras iegādi
K 2130 iepirktā tara
pārdodot tālāk taru tad liks uz : ????
K 5732 PVN 18%
Vai arī PVN nav jāaprēķina ? Kā tas jautājums ar PVN sastāv??? Jo to taru taču tālāk pārdod.
Ja taras punkts ir atsevišķais uzņēmums, es ļoti šaubos par to, ka uzņēmuma apgrozījums sasniegs 10000 Ls.
Martinas, tur jau tā lieta, ka tā ir struktūrvienība, ne atsevišķš uzņēmums. Un Uzņēmums jau ir PVN maksātājs.
Paldies visiem par atsaucību, vismaz mana doma ir pareiza par grāmatošanu.
Un EKA laikam jau pēc noteikumiem nav obligāts.
Un EKA laikam jau pēc noteikumiem nav obligāts.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть