Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN kokmateriāliem
Zinu, ka šī tēma jau ir apspriesta, bet tomēr gribu pārliecināties.
Izrakstot rēķinu par kokmateriālu piegādi uzreiz samazinu debitoru parādu par PVN summu, vai tad , kad tiek apmaksāts rēķins?Un saņemot rēķinu par kokmateriālu iegādi uzreiz samazinu kreditoru summu, vai tad, kad apmaksāju rēķinu?
Paldies!
Ответы (9)
Metodiskie materiāli par pievienotās vērtības nodokļa uzskaiti grāmatvedībā darījumiem ar kokmateriāliem
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_pvn_uzsk_kokmater.doc
Paldies Irena22!man tie metodiskie norādījumi vienmēr pa rokai, tikai gribēju pārliecināties , vai pareizi sapratu.
Vēl viens jautājums.taksācijas perioda beigās konta "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli darījumos ar kokmateriāliem" atlikums ir kredītā, tad ar ierakstu šī konta debetā atlikumu pārnes uz konta "norēķini par pievienotās vērtības nodokli" kredītu.Perioda beigas ir mēneša beigas, un K572111 pārnes uz D5721,šajā gadījumā es redzu vai man jāmaksā pvn budžetā?
Un es domāju, ka es muļķe neko nesaprotu:-D
Я тоже не поняла.
Piedodiet, bet es nesaprotu, kurā brīdī man jāmaksā pvn budžetā, tapēc bij tāds jautājums aplams;-)
Saistībā ar kokmateriāliem PVN budžetā , ja pārdod savstarpēji ar PVN apliekamas personas NAV jāmaksā nevienam vispār. To taču var redzēt aizpildot PVN deklarācijas komateriālu pielikumu. PVN jāsaņem un jāmaksā budžetā tikai tad ja pārdod ar PVN neapliekamai personai.
Закрыть
Краткое описание нарушения