Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Čeku labošana К списку тем

Čeku labošana
Labdien! Netieku skaidrībā ar čeku, kurš bija izsists 31.12.2010, bet labots(anulēts) 1.01.2010 (jo tika nepareizi izsists) tagad tomēr izrādās, ka tas bija pareizs....kā rīkoties? Vai to izsisto čeku var atdot klientam un uzskatīt par pareizu, vai jāveic kkāda korekcija? Jo kopējajā realizācijā tas čeks ieskaitās.... Nesaprotu...:-( Varbūt, kāds var palīdzēt? Paldies!
Sincha
Sincha 05.03.2010 15:52
11 сообщений на сайте

Ответы (4)

Neviens labāk par Jums nevar zināt situāciju.Ja Jūs veicāt atgriešanu un izmainījās Grand Total rādījums, tad Jūs nevar atdot klientam šo čeku.Jums par šo čeku bija jāsaraksta akts saskaņā noteikumiem.Unabi čeki jāielīmē aktā. Un Pircējam Jums jāizsniedz jauns čeks, ja tomēr prece ir pie pircēja.Palasiet noteikumus par EKA.:-)
Aivareno
Aivareno 05.03.2010 17:31
6641 сообщение на сайте
34. Lietotājs kases čeku anulē, izdrukājot anulējošo kases čeku, šādā kārtībā:

34.1. pēc darījuma partnera prasījuma saņemšanas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par patērētāju tiesību aizsardzību vai pēc kontrolējošo institūciju pieprasījuma. Anulējošo kases čeku izsniedz darījuma partnerim;

34.2. vienlaikus ar kases čeka izdrukāšanu par faktiski izsniegto degvielas daudzumu, ja, degvielas uzpildes stacijas kases sistēmai (izņemot automātiskās degvielas uzpildes stacijas kases sistēmu) strādājot iepriekšējās samaksas režīmā, pircējs nevar saņemt pasūtīto degvielas daudzumu. Sākotnēji izdrukāto kases čeku un anulējošo kases čeku kopā ar Z pārskatu ielīmē kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas žurnālā vai Z pārskatu reģistrā, ja kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas žurnālu sagatavo elektroniski;

34.3. par darbadienas (perioda) laikā kļūdaini izdrukāto kases čeku tās pašas darbadienas (perioda) laikā pirms Z pārskata izdrukāšanas un darbadienas (perioda) beigās saskaņā ar grāmatvedību reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām lietotāja noteiktajā kārtībā sagatavo aktu. Aktā norāda anulēšanas pamatojumu un pielīmē anulēto kļūdaini izdrukāto čeku un anulējošo čeku. Aktu uzglabā kopā ar kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas žurnālu vai Z pārskatu reģistru, ja kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas žurnālu sagatavo elektroniski.
Aivareno
Aivareno 05.03.2010 17:41
6641 сообщение на сайте
31.12.2010 vēl tikai 5.marts2010.agdā.
Andaz
Andaz 05.03.2010 21:17
27892 сообщения на сайте
Viss notiek ar nākotnes domu spēku.:-)
Aivareno
Aivareno 05.03.2010 21:22
6641 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.