Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Valuuta К списку тем
Etide 15.07.2004 16:19
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (14)
Klepa es ar tildi straadaaju.
Etide 16.07.2004 08:45
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Vai tad nav katrs darījums jāpārvērš LR latos pēc LB kursa darījuma datumā? TO taču nosaka likums par grāmatvedību un noteikumi par grāmatvedības kārtošanu, ka uzskaite jāveic LR latos pēc LB kursa darījuma dienā. Attiecīgi veicot korekcijas par ieņēmumiem vai izdevumiem sakarā ar valūtas kursa svārstībām.
Ja Jūs strādājat ar Tildi, tad valūtu arī ievadiet. Ievadot valūtu programma Jums prasīs tās dienas LB valūtas kursu un viss. Izdrukājot virsgrāmatu vai bilanci, programma pati Jūsu valūtu pārvērtīs latos.
Veraita 16.07.2004 10:37
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
Jā tā es daru, bet piemēram ja es taisu bankas izejošo dokumentu no LVL konta es ieskaitu EUR kontā un pārvēršu pēc LB kursa, tad man dubultojas EUR konts un samazinās LVL konts.Navman skaidrības ko es nepareizi daru.Turnoteikti kaut kas saistīts ar to, ka banka ta pārvērš pēc sava bankas kursa.
Palīdziet izkulties no šīs jezgas.
Palīdziet izkulties no šīs jezgas.
Etide 16.07.2004 15:19
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Vai es pareizi saprotu jūsu jautājumu: jūs nezinat kā atspoguļot pareizi programmā naudas konvertāciju no Latu konta uz EUR kontu?
Edīt. Valūtas konvertāciju Datorprogrammā Tilde vajag veikt caur starpkontu "Valūtas maiņa" - 2680. Tad Latu kontā latus sūtat un kontu 2680, bet EUR saņemat no 2680. Tad izdrukājt konta pārskatu 2680. Jūs redzēsiet starpību, kas jāgrāmato grāmatojumā kā ieņēmumi vai zaudējumi no valūtas pārdošanas.
Dagmara 16.07.2004 18:09
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Dagmara vai juus man nevareetu pastaastiit ar piemeeru, kaa tas izskataas.
Etide 16.07.2004 21:22
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Klepa juus manu jautājumu pareizi sapratāt.
Etide 16.07.2004 21:23
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Cienījamie kolēģi, bet to kursa svaarstiibu jaakontee peec katra dariijuma?
Man te galiigaas mokas ar to Tildi.Izdariijuvisu pēc Dagmāras rakstītā,bankas pārskatā man rāda 4 Ls atlikumā,bet paskatoties virsgrāmatu man parāda ka atlikumā ir 4.01 Ls.Nemunākamo mēnesi tur bankas pārskatā atkal rāda, ka uz mēneša sākumu atlikumā ir 4.05 Ls nav man skaidrības nekādas.
Ja kādam ir bijušas līdzīgas problēmas, lūdzu rakstiet un kā jūs tikāt no tām problēmām.
Man te galiigaas mokas ar to Tildi.Izdariijuvisu pēc Dagmāras rakstītā,bankas pārskatā man rāda 4 Ls atlikumā,bet paskatoties virsgrāmatu man parāda ka atlikumā ir 4.01 Ls.Nemunākamo mēnesi tur bankas pārskatā atkal rāda, ka uz mēneša sākumu atlikumā ir 4.05 Ls nav man skaidrības nekādas.
Ja kādam ir bijušas līdzīgas problēmas, lūdzu rakstiet un kā jūs tikāt no tām problēmām.
Etide 20.07.2004 15:57
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Nu visi klusē,laikam neviens nezina.
Etide 21.07.2004 08:29
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Edīt, nesaprotu... nu nav man valūtas, bet kāds bankas pārskats? Virsgrāmata taču nevar nesakrist ar kontu izrakstiem.
Etide.
Latu konts: D268* K262* - summa latos, kuru konvertē EURo.
EUR konts: D262* K268 * - summa EUR valūtas kurss - pēc bankas pārdošanas kursa.
Rezultātā jums nosacīti ir divas summas pēc konvertācijas:viena pēc LB kursa, otra pēc valūtas pārdošanas kursa. Starpību jāgrāmato atbilstoši tam vai jums ir zaudējumi vai iēnākumi no konvertācijas.
Piemēram. Tik konvertēti 100 Ls. EUR kurss pēc LB 1EUR - 0,62 Ls; pēc pārdošanas kursa 1 EUR - 0,6. Tad: pirma summa - 161,29 EUR; otra-166,67 EUR. Rezultātā izveidojas zaudējumi, jo jums pārdoda valūtu par 5,38 EUR dargāk, nekā tas maksāja pēc LB kursa. D8270 K268* 5,38 EUR.
Latu konts: D268* K262* - summa latos, kuru konvertē EURo.
EUR konts: D262* K268 * - summa EUR valūtas kurss - pēc bankas pārdošanas kursa.
Rezultātā jums nosacīti ir divas summas pēc konvertācijas:viena pēc LB kursa, otra pēc valūtas pārdošanas kursa. Starpību jāgrāmato atbilstoši tam vai jums ir zaudējumi vai iēnākumi no konvertācijas.
Piemēram. Tik konvertēti 100 Ls. EUR kurss pēc LB 1EUR - 0,62 Ls; pēc pārdošanas kursa 1 EUR - 0,6. Tad: pirma summa - 161,29 EUR; otra-166,67 EUR. Rezultātā izveidojas zaudējumi, jo jums pārdoda valūtu par 5,38 EUR dargāk, nekā tas maksāja pēc LB kursa. D8270 K268* 5,38 EUR.
Paldies Klepa, mēģināšu pēc jūsu piemēra.
Etide 21.07.2004 13:59
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть