Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jauna uzņēmuma sākuma bilance К списку тем
Jauna uzņēmuma sākuma bilance
Labdien, esmu studente, ir nelielas zināšanas grāmatvedībā, bet, esmu nesaprašanā, man diplomdarbā nepieciešami aprēķini, sākumā - sākuma bilance jāsastāda.
Varbūt man varat palīdzēt?
Uzņēmumam paredzēts sākt darbību ar 01.06, lai 01.09vērtu vaļā durvis apmeklētājiem un sāktu gūt ienākumus.
Pamatlīdzekļi tur ok, saprotu, vienkārši lieku debetā.
Vēl man ir ikmēneša komunālie maksājumi aprēķināti, tīrīšanas līdzekļi, kancelejas preces, algas, (mēnesā beigās maksājami) paredzēta augustā reklāma un, protams, pamatkapitāls, kuru likšu K pusē.
Nesaprotu, kas man jau jāliek sākuma bilancē un kas vēl nē un kur, jo darbā šie aprēķinu tabulas jau ievietototas darbā, tikai gribētos tās tagad salikt bilancē. Cik tad man tās bilances būtu ieteicamas?
Paldies!
Ответы (33)
Uzņēmums skaitās nodibināts, kad tas ir reģistrēts UR.Untad uzņēmumam jau ir reāls gan aktīvs gan pasīvs.
Skaitās jau skaitās.
Tikai bilances eksistē arī priekš vadības un dibinātājiem.
Un tie nereti grib redzēt visu procesu un kontrolēt tā gaitu. It sevišķi ja summas ir lielas, darītāju daudz un periods ilgs.
Uzņēmuma grāmatvedība savu dzīvi taču sāk vēl pirms reģistrēšanas datuma. Ja terminam "sākumbilance" ir kāds definējums, tad protams jāvadās pēc tā, ja nav tad bilanci pirms pirmā kontējuma arī var saukt par "sākumbilanci".
Un tie nereti grib redzēt visu procesu un kontrolēt tā gaitu. It sevišķi ja summas ir lielas, darītāju daudz un periods ilgs.
Nu ja pirms uzņēmuma reģistrēšanas UR tā ir, tad tie parasti ir pašu dibinātāju izdevumi, kas atrunāti dibināšanas lēmumā.Lai skatās.Bilancē to jau nu nekādi nevarēs parādīt pirms reģistrēšanas . Tikai pēc un tad tas arī būs redzams.:-)
Nē, nu, ja tas ir IK un kārtos divkāršā ieraksta sistēmā, tad sākuma bilance gan abās pusēs varētu būt 0
Tātad tas jāsaprot tā ?:
Ja kaut kas notiek pirms kritiskā datuma, un tiek nokontēts, un ir ieraugāms bilancē, tad tā nav dibināmā uzņēmuma bilance. Tā bilance sausās kaut kā savādāk?
Ja uzņēmums nav reģistrēts, tad nebūs ar reģistrācijas num. un nosaukuma.
Likumā par grāmatvedību noteikts, ka nedrīkst iegrāmatot dokumentus, kuri nav attaisnojuma dokumenti.
Nezinu, kas ir kritiskais datums, bet ir tā, kā Ilma teica - nav uzņēmuma - nav bilances. Viss, kas pirms dibināšanas iztērēts - pašu dibinātāju izdevumi (lasīt Komerclikumu).
Diplomdarbs ir uzņēmējdarbības specialitātē.
Es par to bilanci tagad vairs nedomāju, svarīgāk gan, laikam, būtu sastādīt naudas plūsmu paredzamo un PZA.
Uzņēmumu paredzēts sākt veidot 3mēnešus pirms ienākumu gūšanas.
Sākumā, protams, būs tikai izdevumi. Es tikai nesaprotu, naudas plūsmā kā, man paredzamie ieņēmumi jāraksta ar PVN?
Un cik tagad ir UIN?
Sākumā, protams, būs tikai izdevumi. Es tikai nesaprotu, naudas plūsmā kā, man paredzamie ieņēmumi jāraksta ar PVN?
--------------------------------------
Jā, ar PVN.
Jo nauda taču ienāks visa, gan par produktu, gan PVN.
Ja taisies to pvn pārskaitīt budžetā, tad būs izdevumi arī.
Tikai nesajauc, ar PZA, tur PVN nepiedalās.
Iespējams ka tā mācību bilance ko Jūs sauciet par "sākumbilanci" ir domāta bilance uz 01.09?
Dzīvē sākumbilance vienmēr ir 0, tas ir tukša.
------------------
Как это нет начального баланса? Предприятие начинает работать. В активе деньги/деньги+ основные средства , в пассиве - уставной капитал. Всегда своих помощниц учу сделать обязательно начальный баланс
Закрыть
Краткое описание нарушения