Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Bērna kopšanas atvaļinājums К списку тем

Bērna kopšanas atvaļinājums
Labdien! Decembra beigās tika pieņemta darbā jauna darbiniece, kura tagad paziņo, ka vēlas izmantot neizmantoto bērna kopšanas atvaļinājumu 5 mēnešus. Tas nozīmē, ka ir jāsniedz par viņu paziņojums VID ar kodu 40 un jāmeklē atkal jauns darbinieks? Tas tā ir normāli, ka jaunai darbavietai jāpiešķir šis atvaļinājums? Liels paldies!
Rimine
Rimine 15.03.2010 12:36
50 сообщений на сайте

Ответы (6)

Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu
Andaz
Andaz 15.03.2010 12:47
27892 сообщения на сайте
es arī nesaprotu kā man jārīkojas
Rimine
Rimine 15.03.2010 12:53
50 сообщений на сайте
156.pants. Bērna kopšanas atvaļinājums

(1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz bērna kopšanas atvaļinājumu sakarā ar bērna dzimšanu vai adopciju. Šādu atvaļinājumu piešķir uz laiku, kas nav ilgāks par pusotru gadu, līdz dienai, kad bērns sasniedz astoņu gadu vecumu.

(2) Bērna kopšanas atvaļinājumu pēc darbinieka pieprasījuma piešķir uz pilnu laiku vai pa daļām. Darbiniekam ir pienākums vienu mēnesi iepriekš rakstveidā paziņot darba devējam par bērna kopšanas atvaļinājuma vai tā daļas sākumu un ilgumu.
Lana68
Lana68 15.03.2010 13:05
854 сообщения на сайте
Sanāk, ka var izņemt atvaļinājumu pa daļām līdz brīdim, kad bērns sasniedz astoņu gadu vecumu
Lana68
Lana68 15.03.2010 13:08
854 сообщения на сайте
es par to, ka pirmo reizi dzirdu, ka aiziet uz citu darbavietu un pieprasa šādu atvaļinājumu
Andaz
Andaz 15.03.2010 13:12
27892 сообщения на сайте
varbūt vajadzēja pieņemt uz pārbaudes laiku 3 mēneši un, saņemot šādu iesniegumu, pārtraukt darba attiecības?

Nav, protams, skaisti, ka no darba "izmet" bērna dēļ (visas te esam mammas), bet no DD viedokļa - labi nav.
Andaz
Andaz 15.03.2010 13:14
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.