Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Avansa norēķins К списку тем

Avansa norēķins
Добрый день. У меня такой вопрос- Если мы пишем avansa norēķins допустим за Февраль ( чеки за Февраль), но утвержден он 01. марта и сумма с кассы платилась 01. марта, то как правильно оформить сам avansa norēķins??? наверху пишется 2010 год Февраль, на остатке сумма остается полгностью.. или, раз утверждено в марте. значит так и писать 2010. год Март..???
Elecbird
Elecbird 17.03.2010 13:39
2659 сообщений на сайте

Ответы (14)

Так сначала деньги выдаются,тратятся,а потом отчет пишется и проверяется...На то он и авансовый.:-)
Nak
Nak 17.03.2010 13:41
9201 сообщение на сайте
та если чеки за февраль, то 01. февраля выдается сумма?
Elecbird
Elecbird 17.03.2010 13:49
2659 сообщений на сайте
Var būt arī tā, ka darbinieks par saviem līdzekļiem ir kaut ko nopircis. Tas nav nekāds noziegums.

Avansa norēķins par februāri - ja čeki datēti ar februāri.

Apstiprināt to varat arī martā, tas nekas.

Taču pirkumi jāiegrāmato ar februāri, tajā skaitā PVN februārī (priekšnodoklis).

Darbiniekam naudu (šajā gadījumā pārtēriņu, ja nebija avansa) izmaksāsiet martā.

Izdevumu grāmatojumi februārī D7XX D5721 K2380

Naudas izmaksa darbiniekam martā D2380 K2610 (kase) vai D2620 (banka)

Atlikumi:

Sākumā - 0

Saņemts - 0

Iztērēts - 15,26 Ls

Atlikums/pārtēriņš -15,26 Ls
Aivars007
Aivars007 17.03.2010 14:04
26984 сообщения на сайте
Айвар,а много у нас работников,которые за свои покупают?

Это тот вариант,когда чеков надо провести...

Поэтому деньги лучше выдать раньше,типа 1 февраля.

Хотя в Вашем варианте нет ничего криминального,если это не практикуется вечно.С какого пепепугу работник весь месяц будет спонсировать предприятие.Небось зарплата 180,а потратил из своих 500...
Nak
Nak 17.03.2010 14:17
9201 сообщение на сайте
Nak

Es nemācu ieviest tādu sistēmu, tikai paskaidroju, kā šajā gadījumā rīkoties.

Ja iespējams, var jau arī šodien, 17.marta izsniegt avansu 1.februārī - cik tur tā darba, ja viens vienīgs kases izdevumu orderis mēnesī. Bet ja vairāk par 1 KIO, tad nāksies darīt tā, kā es rakstīju.

Man viena firma katru mēnesi pa miskastēm salasa čekus un visi avansa norēķini ir ar mīnusa zīmi. Ja mācīšu viņus pareizi dzīvot, viņi maksās citam grāmatvedim.

Izvēles tiesības ir manā pusē.

Tāda dzīve šodien.
Aivars007
Aivars007 17.03.2010 14:23
26984 сообщения на сайте
,Айвар,дой Бог,что бы та касса с ордерами велась каждый день.В жизни бывает и по другому.
Nak
Nak 17.03.2010 14:29
9201 сообщение на сайте
Pilnībā pievienojos Aivaram! KAmdēļ tad avansu norēķinu veidlapās norādīts pārtēriņš???:-) ja tas nav atļauts? Nak, ja jūsu avansa persona atrodas kaut kur...ap 100 km no jūs atrašanās vietas, un tiek paziņots, ka kādam transportam vai citai vienībai pēkšņi ir nepieciešama kāda rezerves daļa, viņam ir TIKAI sava nauda, bet ir blakus tam veikalam...jūsu prāt viņam būtu jātgriežas, lai saņemtu naudu pirkumam?:-/
Barija
Barija 17.03.2010 15:07
180 сообщений на сайте
Все правильно,вы говорите.Я предупредила о нежелательном варианте,который практикуется по ННым причинам.Свом вариантом и крою ННые причины.

А как исключение может быть,что потрачены свои деньги и потом компенсированы.Нет тут криминала.
Nak
Nak 17.03.2010 15:11
9201 сообщение на сайте
Man grūti iedomāties darbinieku, kurš ilgstoši kreditētu mīļoto uzņēmumu, ja vien viņš nav vienlaicīgi arī uzņēmuma īpašnieks.

Tā kā normatīvie akti nereglamentē avansu norēķinus, tad tie jāveido saskaņā ar uzņēmuma grāmatvedības metodiku un neviena pārbaude nevarēs neko pārmest. Var būt gan pārtēriņš, gan ilgstoši - liels atlikums.

Reiz gan redzēju tādu metodiku, kur kāds, gribēdams būt ļoti gudrs, bija ierakstījis - avansu norēķinu periods ir viens mēnesis un tā beigās jāatmaksā pārpalikums vai jāsedz pārtēriņš. Pēc tam ļaudis brīnījās, ka VID uzlika sodu par grāmatvedības uzskaites pārkāpumiem, jo bija ilgstoši nenodzēsts atlikums. Nevajag pārkopēt metodiku pat no vislabākajiem paraugiem, neizlasot, vai tā ir piemērojama konkrētajiem apstākļiem
Ilzex
Ilzex 17.03.2010 15:24
2681 сообщение на сайте
Pilnīgi piekrītu:-)
Ilma
Ilma 17.03.2010 18:19
30495 сообщений на сайте
Man gan nav grūti iedomāties tādu darbinieku. Arī es savulaik daudz un dikti kreditēju uzņēmumu (kur biju vnk darba ņēmējs) - mums lai izņemtu naudu, bija jāraksta iesniegums vadībai, jāsagaida paraksts utt. formalitātes - bet darbi deg, visu vajag ātri, un vēlme izdarīt visu pēc iespējas spožāk jaunības maksimālismā bija gana liela - man nebija pilnīgi problēmu ielikt vispirms savu naudu un atpakaļ par čekiem dabūt pēc tam.

Vēlme pārgāja, kad vienreiz (šoreiz gan ar vadības iepriekšēju akceptu) nokreditēju to kantori ar smuku ciparu pusgada ienākumu apjomā. Vot i dakreditējos toreiz mācību visam atlikušajam mūžam...
Zhavoronoks
Zhavoronoks 17.03.2010 19:54
375 сообщений на сайте
Jā... sekas vēl tagad jūtamas...
Aivars007
Aivars007 17.03.2010 20:03
26984 сообщения на сайте
Es par to nebrīnos
Zhavoronoks
Zhavoronoks 17.03.2010 20:08
375 сообщений на сайте
par ko tieši?
Aivars007
Aivars007 17.03.2010 22:04
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.