Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
DRN, reģistrēšanās Vides Ministrija К списку тем
DRN, reģistrēšanās Vides Ministrija
Vai kāds varētu palīdzēt?
Kādi dokomenti un kur jāiesniedz, ja iepakojuma svars pārsniedz 300 kg. Vai nav par vēlu to darīt? Tagad taisot atskaites VID secināju, ka ir pārsniegti 300 kg.
Ответы (10)
1. Jauraksta iesniegums Lielrīgas reģionālas vides pārvaldes nodaļai, kā saskaņa ar MK not. 139, lūdzam reg-t ka Iepakotāju. +Reģ. apl. kopiju klāt un uz Rupniecības 23, 206 kabinets.
Tātad man ievedot preces, ja iepakojuma svars pārsniedz 300 kg, jāreģistrējas kā iepakotājam?
Ja. T.k. saskaņa aIepak. likuma definīcijām esat Iepakotājs.
Ja kalendārajā gada ir pārsniedzis 300kg un NAV līgums ar iepakojuma apsaimniekošanas uzņēmumiem (piemēram Zaļo Punktu), uzņēmumiem ir jāreģistrējas attiecīgajā reģionālajā vides pārvalde TRĪS mēnešu laikā no dienas, kad minētais normatīvs ir pārsniegts.
Kad ir pārsniegts 300Kg iepakojums, visvieglāk ir noslēgt līgumu ar Zaļo punktu, kas Jūs reģistrēs, apsaimniekos Jūsu iepakojumu, izstāstīs kādas atskaites jāpilda - respektīvi visu - Jums tikai jāveic Iepakojuma uzskaite, bez tam noslēdzot līgumu var vēl ieekonomēt 20%no DRN pr iepakojumu, jo valsts Zaļā punkta līgumpartnerim piešķir atlaides - visu nokārto Zaļais punkts, mums jau otro gadu palīdz, nekādu problēmu
Ministrija
Tas ne visiem ir izdevīgi. Es zvanīju uz Zaļo Jostu un man pastāstija, ka pie mūsu iepakojuma daudzumiem (700 kg papīrs 2003.g) ir izdevīgāk savaksāt sodu (~12 Ls) par gadu, nekā maksāt viņiem. Jo ZJ minimālā līguma summa ir 20 Ls.
Kāda ir soda nauda par neregistrēšanu ??
Rita l
Nu tas tādēļ, ka ZJ pastāv visādas minimālās maksas utt., vēl jo vairāk, cik mana direktore ir zvanījusi vairumā gadījuma nav varējuši man neko nokonsultēt utt., bet Zaļajā punktā, cik es ar lielajiem ražotājiem esmu runājusi un pati vērsusies, pavisam cita attieksme, vienmēr visu ir palīdzējuši, atsūtījuši vai arī iedevuši koordinātes, var just, ka jau kuro gadu ar iepakojumu darbojas
6666
par nereģistrēšanos kā iepkaotājiem ir administratīvais sods 250Ls
+ par reģenerācijas normu neizpildi aprēķinās sodu trīskāršā apmērē no nereģenerātā procentuālā apjoma (respektīvi katram iepakojuma materiāla veidam ir jāreģenerē cits kg daudzums un no tā daudzuma par nepietiekošajiem kilogramiem aprēķinās 3kāršā apmērā
Bet ja tagad aizejat peireģistrēties vai noslēdzat līgumu ar punktu, soda naudu neviens vairs aprēķināt nevar
Закрыть
Краткое описание нарушения