Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

% по процентам в ПНП в отношении связанных предприятий К списку тем

% по процентам в ПНП в отношении связанных предприятий
Скажите,нужно ли включать сумму начисленных процентов по займу от связаного латвийского предприятия в декларацию за 2009 год ?
Kolanna
Kolanna 19.03.2010 16:06
7 сообщений на сайте

Ответы (9)

Ja esiet paredzējuši %, tad nav jāieslēdz.Ja neesiet paredzējuši, tad jāaprēķina un jāieslēdz.
Ilma
Ilma 19.03.2010 17:18
30495 сообщений на сайте
Ilma, varat paskaidrot domu? It kā labi zinu latviesu valodu, bet nevaru saprast atbildi. Man tas jautams ir arī aktuals, kaut es vienkārši iekļauju % Peļņas un zaudējuma aprēķinā, bet UIN deklarācijā parādīju daļu kura ir lielāka par vidējo % no statistikas, lai palielinātu par to apliekamo ienākumu.
Klepa
Klepa 20.03.2010 14:36
6777 сообщений на сайте
Mana doma ir tāda. Ja par aizdevumu ir paredzēts saņemt % saskaņā ar aizdevuma līgumu, tad tos liek P/Z aprēķinā tad kad tie ir saņemti, bet ne iepriekš.Un arī UIN deklarācijā apliekamais ienākums nav jāpalielina.Ja aizdod saistītai personai bez %, tad tas tā kā skaitās aizdevums par kuru svešam būtu prasījuši %, bet saistītam nē. Tad nu par šiem nesaņemtajiem % ( virtuālajiem ) palilina apliekamo ienākumu UIN deklarācijā. P/Z aprēķinā tie nekādi neparādās. Un domāju, ja līgums bijis ar % un tie ir saņemti un parāditi P/Z aprēķinā, tad nekas vairs UIN deklarācijā nav jāuzrāda par šiem %. Nav vērts ņemt vēl kaut kādu daļu % pa virsu it kā tādēļ, ka % varēja būt noteikti lielāki. Neviens to Jums nesktīsies un nemeklēs.Bet ja uzskatiet , ka tā varēja būt ( % ir mazāki saņemti par statistikas noteiktajiem ) tad var darīt arī tā kā Jūs sakiet saņemtie % P/Z aprēķinā un starpība pie palielinājuma UIN deklarācijā. Bet domāju tas būs pārāk smalki, bet kāpēc ne, var darīt arī tā.Tad viss būs supersmalki izkalkulēts.:-)
Ilma
Ilma 20.03.2010 15:35
30495 сообщений на сайте
Man auditori uzreiz lieka aprēķināt % aizdevumam,līdz ar to man tos gribu negribu vajag kaut kur parādīt samaksāti viņi vai nē. Paldies par paskaidrojumu
Klepa
Klepa 21.03.2010 10:30
6777 сообщений на сайте
Kur tad piesardzības princips, ka % ieņēmumos liekami tikai tad kad saņemti?
Ilma
Ilma 21.03.2010 10:57
30495 сообщений на сайте
Это принцип однозначно действует только в отношении всяких штрафных процентов.

Проценты по займам - немного другая песня.
Kel
Kel 21.03.2010 11:43
12066 сообщений на сайте
Статья 12 по ПНП предусматривает коррекцию облагаемого дохода в декларации только по сделкам со связанными иностранными фирмами,связанными лицами(теперь физическими),с лицами,которые освобождены от подобного налога и со связанными Латвийскими фирмами-которые образуют с вами группу(более 90 процентов долей принадлежит одним и тем же лицам.)Если менше 90%-не группа и по мему ничего корректировать не надо.

12,п,4, darījuma vērtības un tirgus vērtības starpība, ja šā panta otrajā un trešajā daļā minētās komercsabiedrības vai personas veic cita veida savstarpējus darījumus.

Ревизоры по принципу перебдеть лучше,чем недобдеть заставляют увеличивать вдекларации все что можно.
Leshej
Leshej 21.03.2010 13:43
852 сообщения на сайте
В принципе, считается, что ничего для наших корректировать не надо, если они имеют одинаковый налоговый статус. Если разный, то увы.

И с займами, вот там вроде надо корректировать по любому.
Kel
Kel 22.03.2010 01:54
12066 сообщений на сайте
А если начислили % по займу от материнской эстонской компании, применяется ли статья 6,4 ПНП(15 строка декларации)? или можно применять конвенцию?
Kkat
Kkat 21.04.2010 18:04
52 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.