Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL noliet.nodokļiem - par ģeom.degresīvo metodi К списку тем
PL noliet.nodokļiem - par ģeom.degresīvo metodi
rēķinot nodokļu
noliet.PL procentu norma tiek *2 un nolietojumu rēķina no atlikušās vērtibas.
taču pētot savas iepr.grāmatvedes rēķināšanu izsecināju, ka viņa nolietojumu nodokļiem rēķināja no sākotnējās vērtības un sanāk, ka nolietojas ļoti ātri. tā taču nav pareizi??
un klāt muļķīgs jautājums - ja nodokļiem ir 40%, tad sanāk, ka nolietojas pēc 5 gadiem vai 2.5?
Ответы (12)
Sporta interesēs pēc: paņemiet PL ar sakotnejo vērtību Ls 1000 un parēķiniet tam nolietojumu nodokļiem.
Tad jau paliks atmiņā uz visu mūžu: par cik gadiem nolietosies pēc degresīvas metodes...
Nolietojums jārēķina nevis tā, kā liekas, bet tā, kā metodikā aprakstīts un prikeš finansēm var rēķināt gan pēc linērās, gan pēc degresīvās - kā vadība nolemj, tā rēķina. Un arī lietošanas laiku nosaka vadība.
Esam nolaidušies līdz plikai matemātikai, ko apspriest... Vāks.
jus laikam iisti nesapratat mana jautajuma galveno dalju - vai pec šīs metodes nodokļu norekinam var rekinat nolietojumu no sakuam vertibas nevis atlikushaas?
Nē, nevar.Tasneatbilst metodei ko sauc par ģeometriski degresīvo.Pēc lineārās rēķina no sākotnējās vērtības piem. finanšu grāmatvedībā izplatītākā metode.
paldies Ilma - jus esat ļoti atsaucīga un laipna!
bet nodoklu nolietojumu rekina tikai pec geometriski degresivaas? vai to ari var noteikt uznemums pats? par finansu nol.manviss ir skaidrs. ari rekinajusi visu esmu, vienkarshi saputrojos ar tam metodem
Nē, nodokļiem rēķina TIKAI saskaņā ar UIN 13.pantanosacījumiem - t.i. pēc ģeometriski degresīvās. Pats šeit neko nevar noteikt.
nu liels paldies jums!! sis lietas man arii jauca galvu! bet ja pirms tam ir rekinats no sakotnejas vertibas, tad ka man butu tagad jadara? labot deklaracijas par iepr.gadiem
Principā jā, tā būtu jādara, ja nolietojums nodokļiem ir sarēķināts nepareizi.
es tomēr neesmu līdz galam droša par UIN dažu pantu izpratni - tur ir teiks, ka 3. un 4. kategorijai rekina nolietojumu pa visu kat. nevisk atram PL atsevišķi. kā tas reāli ir saprotams? jo tāpat jau jārēķina katram tas nolietojums?
2) un par to 50 Ls atlikumu - ir tādos gadījumos, ja kategorijas KOPEJA vert. neparsniedz 50Ls vai arī ja kategorija vairs nav PL - otro dalu nesaprotu...?
Tad jāiet uz kursiem, ja nesaprotat.
Te darboties ar pamatlīdzekļiem grāmatvedībā iemācīt nevar!
Закрыть
Краткое описание нарушения