Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

kapitāla daļu pārdošana К списку тем

kapitāla daļu pārdošana
Sveiki!

MAn tāda problēma: tiek pārdotas kapitāla daļas par nominālvērtību. Saprotu, ka izdevumi pie šī darījuma būtu attiecināmi - iemaksa pamatkapitālā, bet īpašnieka vārdā reāli pamatkapitāla apmaksu veica cits cilvēks, un īpašnieks pēc tam viņam naudu pārskaita - kā atlīdzību par iemaksāto pamatkapitālu. Kāds īsti būs attaosnojuma dokuments, kas jāiesniedz VID - kā pierādījums, ka tie ir attaisnotie izdevumi?

Paldies.
Anetaja
Anetaja 25.03.2010 16:51
31 сообщение на сайте

Ответы (1)

No uzrakstītā nevar saprast, kas ko un kam pārdod un kāds tam visam sakars ar uzņēmuma grāmatvedību. Ja iepriekšējais īpašnieks pārdod kapitāla daļas jaunajam, tad tas ir darījums viņu starpā, ar kuru uzņēmuma kasei vai kontiem nav nekāda sakara. Pamatkapitāls, visticamāk tika apmaksāts jau pie uzņēuma dibināšanas, cik zinu, mums nepastāv iespēja, ka uzņēmumu dibina viena persona, bet kapitāla daļas apmaksā cita - vismaz oficiāli, atlīdzība par iemaksu pamatkapitālā ir vispār kaut kas neiedomājams - ceru, ka tas nenotiek no uzņēmuma līdzekļiem. Šķiet, ka ne uzņēmuma īpašniekiem, ne jums nav skaidrības par to, kas ir pamatkapitāls un kāda ir tā saistība ar uzņēmuma līdzekļiem.
Armando
Armando 25.03.2010 19:48
21 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.