Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatvedības kontu 8 grupa К списку тем
Grāmatvedības kontu 8 grupa
Vai kads man var izskaidrot 8 grupas principu. Ir kas saka ka 8 grupa ir tikai arkartas ienemumi un izdevumi.
Man ir tada situacija ka iepr.perioda(2008)nav pareizi atlikumi par lizingu, ir uzradits mazaak bilancee neka ir jabut. Man vajadzetu labot, bet kadus kontus iesaistit? Viennozimigi K- 5310, bet D+???? Astotaa grupa? Ja taa tad ka saucaas tas 8gr. konts? Varbut ir saits kur var apskatiit visus iespejamos gramatvedibas kontus? Man te uznemuma kontu plaans ir vienk shausmiigs
Ответы (18)
Ну из 4-х значащих цифр можно составить 10 тыс. комбинаций. Большой сайт должен быть, чтобы все возможные счета перечислить.
Iet runa par tiem kurus izmanto visbiezak. Un it ipashi labojumiem. Tad taa ari nesanjeemu atbildi, kaa saucas 8 grupas konts caur kuru es varu labot sho kluudu??????
Сейчас нет никаких указаний сверху о порядке нумерации счетов. Это полностью дело предприятия.
Вам надо определиться со своим планом счетов, чтобы на каждом счете группировались однородные операции и чтобы потом из них можно было получить информацию для составления финансовой отчетности и налоговых деклараций.
Как эти счета нумеровать - дело вкуса.
mēneša ieņēmumi pēc žurnāla - mēneša visi izd.pēc žurnāla (20.aile)= mēn.ienākums
Я бы для начала поискала ошибку.
Ой, не то скопировалось
200nav pareizi atlikumi par lizingu, ir uzradits mazaak bilancee neka ir jabut.
Я бы для начала поискала ошибку.
Kluuda ir atrasta, varu paskaidrot iepriekseja gramatvede ir nezinu kaadu apsveerumu pec ir caur starpkontu apmaksajusi lizinga rekinu. Es salidzinajos ar Lizingu kompaniju, gan par ienakoshiem rekiniem, gan par izejosiem maksajumiem, un taa kluuda taada ir.
Velreiz jautaaju: kaa labot so starpibu lai es izietu uz pareiziem atlikumiem!?
Un kaa psaukt to 8 grupas kontu caur kuru labot ja taa protam ir pareizi???
Paldies
Piezime
Konts 5310 atskiras ni neapm.rekinuzurnala, taadeel ka taa saucamaa gramatvede ir izdzeesusi to graamatojumu. Ja izdzesh gramatojumu apmaksa logiski pazuud no 5310 konta, bet zurnalaa sis rekins paraadaas kaa apmaksaats. Taapeec tie atlikumi nesakriit un mani ir jaalabo gan rekinu summa gan 5310 konts.
Ja jau bija samaksāts vairāk par prasīto un Jums ir jāatjauno saistības summa, domāju, ka debetā varētu būt 2410.
Piemēram, varat šādas korekcijas iekļaut 8190 - citi ieņēmumi vai 8290 - citi izdevumi (atkarībā no tā, vai jums vajadzīga debeta vai kredīta korekcija).
8.grupā iekļauj ne tikai ārkārtas ieņēmumus un izdevumus, bet arī ieņēmumus/izdevumus no procentiem, valūtas pirkšanas/pārdošanas, soda naudas utt.
Liels paldies, tagad sapratu par kuru kontu iet runa. Vai rir kaads pamatojums jāuzrāda shadam gramatojumam? Piem. ieksejais akts par kludu??
Atbilde Mu-maija:
Reaali nebija samaksaats kaa jau ieprieksh mineeju, bet gan caur starpkontu maksliigi tika apmaksaata summa
Ну а как этот старпконтс закрылся?
Kaa jau ieprieksh teicu grāmatojums tika anulets
Ну и как у вас тогда разница могла образоваться? Ничего не поняла.
Sākumā man arī bija grūti saprast: Tika apmaksāta dalja rēkina (nezinu kapeec) caur starpkontu un tad anuleets graamatojums. Līdz ar to neapmaksāto rekinu zhurnaalaa summa ir mazaaka nekaa kontaa 5310. Arii bilance skaitli tika likti peec neapmaksaato rekinu zurnaala. Nu kautkaa taa
Все равно ничего не поняла. А как у вас тогда баланс сошелся?
Vot tak delali balans, kak popalo polucaetsa. Shas neznaju kak ispravljatj vsjo!
Так вам сначала нужно найти, куда эта сумма делась.
Закрыть
Краткое описание нарушения