Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
A lapa, ja sanāk divos mēnešos К списку тем
A lapa, ja sanāk divos mēnešos
Kā pareizi rēķināt A lapu, ja sākas 21.02. un beidzas 02.03. Un tālāk visu martu vel turpinās B lapa. Bet iepriekšēja grāmatvede februāra algas aprēķinā to nav iekļāvusi. Vai man ir jālabo aprēķinu par februāri, ja tas vispār ir iespējasm, vai arī jārēķina martā?
Būšu ļoti pateicīga par palīdzību.;-)
Ответы (14)
Закончился 02.03.2010, вот когда за март будете считать з/п, тогда и больничный насчитаете.;-)
Jesli daljshe prodolzajetsa B lapa, to neoblagajemij minimum nado raschitatj toljko za te dni A lapi, kotorije oplacivajem?
J'a. Par B lapas dien'am neapliekamo pielietos soci
За февраль считаете больничный 2/02-28/02, за март считаете больничный 01/03-02/03. ИМХО.
Ja man no 03.03. līdz mēneša beigām ir B lapa, tad neapliekamo minimumu jārēķina tikai uz 2 dienām? Kaut arī A lapu sanāk apmaksāt 7 diena, jo tā bija sākusies februārī?
Jā, visu aprēķināto slimības naudu liksiet tikai martā, jo slimības nauda nav jādala pa mēnešiem.Es pati biju šajā jautājumā par to( apspriedām VGK), ka ir jādala pa mēnešiem, kaut vai aiz cilvēcības principa, jo kādreiz tas tukšais mēnesis var atspēlēties, bet likums to neparedz. Tas tā ir tikai atvaļinājuma naudām.
Jā, Jūsu gadījumā tikai par 2 dienām un visu aprēķinu martā.
Neapliekamais minimums ir pats par sevi, A lapas aprēķins - pats par sevi.
Minimums attiecas uz kalendāra mēnešiem, A lapas aprēķins - uz mēnesi, kurā šo aprēķinu iekļauj algu sarakstā.
Ja no 3.martalīdz mēneša begām ir B lapa, par martu minimumu piemērojat tikai par 2 dienām. Par februāri minimumu piemērojat pilnībā - 35 latus.
Nekādi pārrēķini nav jāveic. Marta mēnesis vēl nav beidzies.
Vienīgi ja nu par februāri alga (slimības laikā) nepareizi aprēķināta, tad cita lieta.
Liels paldies par atbildēm.
Jā, visu aprēķināto slimības naudu liksiet tikai martā, jo slimības nauda nav jādala pa mēnešiem.
Народ, а где это написано?
Izdomāta situācija: Vientuļš darbinieks.
Decembra divas pēdējās darbadienas nav darbā. Janvārī nav darbā. Kāpēc? Neviens nekā nezin.
Februāra pirmajās dienās grāmatvedim jau gada pārskats gatavs.
Ko mēs redzam algu aprēķinā? Ko tabelē?
Marta beigās slimnieks no komas pamodās. Atnesa grāmatvedim A un B lapas. Un slimošot tālāk. Decembra tabele jāpārtaisa? Janvāra tabele arī ? Atskaites par janvāri un februāri jau nodotas.
Manuprāt tas vilciens jau aizgājis. Ja grāmatvedis papīrus dabūja 27.martā tad tikai martā var rēķināt naudu, izmantot minimumu par šo naudu, kontēt ciparus.
Bet kā ar vecajām tabelēm? tajās nav paredzēta vieta labojumiem. (neattaisnots kavējums - slimība)
Ja nebūtu pamodies, nebūtu arī papīru un visi ieraksti paliktos kā bija?
Pie visa klāt: EDS Par mirušajiem neko nepieņem un nelabo. Pats saskāros, kad cilvēks nomira pārejoša atvaļinājuma pirmajā mēnesī.
Bet kā ar vecajām tabelēm? tajās nav paredzēta vieta labojumiem. (neattaisnots kavējums - slimība) - un kas jums liedz tai tabelē šādu notiku ierakstīt?
Varbūt vajag piezvanīt pazudušajam darbiniekam, uzrakstīt vēstuli, painteresēties pie radiem?
Citādi - vietuļš naktssargs nomirst dienā. Vai viņam maksās pensiju?
Albina- Jums jau nav vajadzīga atbilde uz jautājumu "Народ, а где это написано?", Jūs to ļoti labi zināt, ka нигде:-/.
Man pēc pēdējās šī jautājuma apspriešanas šeit forumā ir arī nedaudz kaut kas uzrakstīts no VID, bet pati es dalu pa mēnešiem, kaut gan lielākā grāmatvežu daļa bija par pretējo. Laikam ietekmējos
Tas priekš tiem, kuri lasīs šo tēm un kuriem vēl nav sava viedokļa:
Darba devēja ziņojuma aizpildīšanu nosaka Ministru kabineta 2000.gada14.novembra noteikumi Nr.397 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli” (turpmāk - Ministru kabineta 2000.gada14.novembra noteikumi Nr.397).
Šo noteikumu 12.punktsparedz tikai darba ņēmējam aprēķinātās atvaļinājuma samaksas un no tās aprēķināto obligāto iemaksu sadalīšanu par tiem pārskata mēnešiem, par kuriem atvaļinājuma samaksa aprēķināta.
Ministru kabineta 2000.gada14.novembra noteikumi Nr.397 nenosaka, ka darba ņēmējam aprēķinātā slimības nauda un no tās aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būtu sadalāmas pa tiem pārskata mēnešiem, par kuriem slimības nauda aprēķināta.
Esmu no tiem, kurš neko nedala.
A lapa ir uz 10 dienām (max), un tās dalīšanai nav arī nekāda loģika pamatojuma.
Jāpiezīmē gan, ka sieviešu "loģika" parasti atšķiras no vīriešu loģikas.
Profesors studentiem:
Cik reizes lai es Jums vienu un to pašu stāstu, ka puses vienmēr ir vienādas!
Taču lielākā puse no Jums to aizvien nesaprot!
Закрыть
Краткое описание нарушения