Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zemesgrāmatu nodeva
Uz kuru kontu Jūs liktu Zemesgrāmatu nodevu, kas sastāda 2% no pirkuma vērtības (gandrīz 3000 Ls)?
Un kancelejas nodevas gan jau ka uz 7770 var?
Ответы (14)
es laikam arī zemesgrāmatas nodevu liktu uz citiem vadišanas un adsministrācijas izdevumiem (7770)
Если у Вас была покупка здания, то каnc. nodeva un valsts nodeva , которые связаны с покупкой недвижимости и регистрацией её в Земельной книге , включаются в стомость недвижимости( D 1221 ).
tiešām vot par to es neiedomājos.
Gvt taisnība, ja tiek iegādāts pamatlīdzeklis, tad visi izdevumi, kas saitīti ar tā iegādi un reģistrēšanu ir jāiekļauj pamatlidzekļa vērtībā, tātad arī kancelejas nodeva un zemegrāmatas nodeva.
Un vēl, ja iegādāta jauna ēka tad tā jāreģistrē VIDā, bet ja lietota, tad VIDā nav jāreģistrē.
Mums ir iegādāta zeme un lietotas ēkas uz tās, vai šinī gadījumā ir jāreģistrējas VIDā? Bet pašvaldībai gan laikam obligāti jāziņo?
Casy,. VIDā man teica, ka lietotas ēkas nav jareģistrē.
Man tagad šis jautājums ir aktuāls. Mūsu VID atbildēja - ka pieliek pie vērtības , bet Galvenā nodokļu pārvalde- ka uz 7., pamatojoties uz likumu par uzņ.gada pārskata !26.p... / nav pie rokas -īsti neatceros/ , jo ēka jau ekspluatējas .
А я бы, наверно, на 7-ку отнесла.
Нее, явно расходы, связанные с приобретением. ВИД может рекомендовать сколько ему влезет, это некорректно.
Обязательно в течении месяца сообщить pašvaldībи, иначе будут большие штрафы
Я нодеву прибавляла к стоимости здания.
Ну если здание уже эсплуатируется, то я бы отнесла на 7ХХХ. Чай не капитальный ремонт чтоб стоимость увеличивать. А вот если до ввода в эксплуатацию, то прибавила бы к стоимости.
Без нодевы право собственности перейти не может...
Casy, надо сразу рассчитать Ipašumu nodoklis и вместе с копией Zemes grāmatas
и т.д. сдать в pašvaldībи в течении 30 дней. Иначе могут быть крутые штрафы
за неуплаченный вовремя налог
Закрыть
Краткое описание нарушения