Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļu analīt.uzskaites un nolietojuma aprēķina karte - neizpro К списку тем
Pamatlīdzekļu analīt.uzskaites un nolietojuma aprēķina karte - neizpro
Visus sev zināmos pantus un noteikumus esmu izpētījusi, bet īsti neizprotu to karti - kādu informāciju viņa man sniedz, itsevišķi pirmās 6 ailes.
Piem. ja šogad pārdots pamatlīdzeklis (iegādes vērtība 100Ls, atlikusī vērtība finansēs bij 80Ls).
Kartītē kopējā p/l "iegādes vērtība" 300Ls. Tagad tie 80Ls par pārdoto p/l jāraksta "izslēgtā vērtība". "kategorijas koriģētā vērtība taks.periodabeigās" būs 220Ls? Un kas man būs jāraksta 2010.gadā 2.kolonnā "iegādes vērtība"? - 300-100 vai 300-80?
Pirms manis te iepriekšējie gadi arī visādi sarēķināti, matemātika nesanāk. Palīdziet, lūdzu, tik skaidrībā.
Ответы (9)
Pamatlīdzekļu analīt.uzskaites un nolietojuma aprēķina karte - kas tā par karti? Kā mēs varam zināt, ko Jūs pašu izveidotā kartītē rakstāt?
Kas attiecas uz 11.pielikumu- likuma 13.pantā un 556.noteikumosviss ir ļoti skaidri aprakstīts.
Ja nu vēl ni un ni... skat.
Metodiskais materiāls
Pamatlīdzekļu uzskaite un nolietojuma aprēķināšanas kārtība finanšu grāmatvedībā un uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām
Metodiskais materiāls
Pamatlīdzekļu uzskaite un nolietojuma aprēķināšanas kārtība finanšu grāmatvedībā un uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām
Metodiskais materiāls
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=169&hl=1&oid=1722&otype=17
PAldies, jā domāju 11.pielikumu Tagad izlasīju vēlreiz 556.noteikumus bet gribu vēlreiz pārliecināties, vai saprotu pareizi (uz to, kas mana uzņēmuma pielikumā ierakstīts par iepriekšējiem gadiem nevaru paļauties - šķiet, ka neatbilst šiem noteikumiem)
Tad 2.kolonnā rakstu tikai taksācijas periodā iegādāto PL vērtību un, ja tajā gadā nekas nav iegādāts, tad aile paliek tukša, ja? UN 5.kolonnā "izslēgtā vērtība" rakstu izslēgtā p/l bilances (iegādes vērtību), nevis p/l atlikušo vērtību finašu grāmatvedībā. Vai tā? Par pārējo itkā viss būtu skaidrs.
2.kolonnā gada laikā iegādāts
5.- tā, kā teikts 13.pantā.
Ar ko atšķiras "izslēgtā p/l bilances (iegādes vērtību)" no "p/l atlikušo vērtību finašu grāmatvedībā"?
Un vai tiešām "izslēgtā p/l bilances" ir tas pats, kas "iegādes vērtība"???
Negribu būt nepieklājīga, bet vai esat LGS Nr.7 izlasījusi? Vismaz pirmo lapu, kur aprakstītas visas PL vērtības un ko katra nozīmē.
ok,tad sanāk, ka, ja tiek izslēgts 100% nolietojies p/l, tad 5.kolonnā jāraksta 0 un 6.kolonnā nekas nemainās.
Vai pareizi saprotu?
Ar ko atšķiras "izslēgtā p/l bilances (iegādes vērtību)" no "p/l atlikušo vērtību finašu grāmatvedībā"?
Un vai tiešām "izslēgtā p/l bilances" ir tas pats, kas "iegādes vērtība"???
Es joprojām nesaprotu.
Bilances vērtība būs iegādes mīnuss nolietojums, bet kā ar to 5 un 6 kolonnu?
Koriģētā vērtība no iepriekšējā gada kor.vērtības + jaunie iegādes vērtībā, ja izslēdz pl, tad -uzkrātais nolietojums fin.-atlikusī pl.finvērtība. Pēc manām domām vajadzētu tā būt.
Закрыть
Краткое описание нарушения