Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nākamo periodu izdevumi
Kolēģi, kā jūs darāt ar kontu -2410?
P 7540-100
2410-150
Jūs grāmatojat 2410 šinī gadā vai atstājat šo grāmatojumu uz nākošo gadu?
Ответы (28)
No Jūsu grāmatojumiem es neko nesapratu vai nu Jūs jokojaties. Bet ir pavisam vienkārši. Jūs šodien abonējat 2011. gadam, piemēram, žurnālu, samaksājiet un liekat D2410/238.K= 100,00. Un tikai 2011.gadā Jūs pārgrāmatajat D7.../2410, kad tiešām izmaksas uz šo periodu attiecas.Piemēram, EKA līgums sadalās pa finanšu pārskata periodiem - par 2010.gaduuzreiz uz izmaksām, bet atlikušo daļu uz 2410.Jaizmaksas tiek analizētas pa mēnešiem, tad tāds pat periods ir mēnesis.
Pavisam vienkārši:
Saņēmu rēķinu- apdrošināšanas
šī gada izdevumi- D 7540 K 5310
2011. gada izdevumi:
D 2410 5310 - , ŠO 2410 maksāju tikai 2011. gadā.Mums ir lielas summas un tās jāmaksā pa periodiem.Prasutāpēc, ka revidente teica,ka šo 2410 vispār negrāmatot šīnī gadā, bet gan nākošajā.Vai tomēr nav aizliegts grāmatot šajā gadā?
Pareizi teica. Bez tam gr. progu bezjēgā sačakarēsiet.
Uz 2410 liek tikai SAMAKSĀTĀS summas.
Bet ja nav samaksātas ,lai gaisā karājas,ko?Visu mūžu liku uz 2410 , viss bija OK,bet tagad,kas tad tāds ir mainījies,ko,a?:-/
Ja nav samaksāts, tad nav kam arī karāties. Ja uz to brīdi taisītu bilanci, tad gan Jums debitoros stāvētu no gaisa parauta summa - ne Jums kāds parādā, ne arī Jūs kādam esat ko samaksājuši.
no GP likuma:
"17. pants
(1) Izmaksas, kas izdarītas pirms bilances datuma, bet attiecas uz nākamajiem gadiem, jāparāda kā
nākamo periodu izmaksas aktīvā. Ieņēmumi, kas saņemti pirms bilances datuma, bet attiecas uz
nākamo gadu vai tālākiem gadiem, jāparāda kā nākamo periodu ieņēmumi pasīvā."
Izmaksām jābūt "izdarītām" - t.i. samaksātām. Ja es, piemēram, tikai esmu saņēmusi rēķinu par abonēšanu, bet neesmu apmaksājusi līdz 31.12, tad tas nav jāiekļauj 2410.
Revidente Jums iesaka turpmāk rīkoties pareizi.
Nezinu, kā Jūsu apdrošināšanas kompānija, bet Balta, piemēram, katram maksājumam pa ceturkšņiem dod atsevišķu rēķinu.Es sākotnēji visus rēķinus grāmatoju uz 7540., bet gada beigās uztaisu revīziju pati sev un pārrēķinu un pārgrāmatoju tos maksājumus, kas neattiecas uz pārskata gadu un lieku uz 2410.kontu
Mums dod ne pa ceturkšņiem,bet visu summu kopā vienā rēķinā,bet atdala maksājumus,kas jāmaksā šogad,kas nākamgad.
Vijolīte, es arī tā darīju ,kas neattiecas uz šo gadu liku uz 2410.Bet,ja nav samaksāts šinī gadā ,tad vispār neesot jārāda tā 2011. gada summa.Saprotu ka jāgrāmato rēķins bez tās summas.:-(
Jums tādā gadījumā ir iespēja uzreiz no bankas grāmatot uz 7540.kontu ja Jums ir zināmi un sadalīti maksājumi. Un visu rēķinu nemaz šobrīd negrāmatot:-/
Kā no bankas? Tad sanāk ,ka vispār negrāmatot šo rēķinu, bet grāmatot pie samaksas?
Apdrošināšanas rēķinu grāmato tad, ja ir 100% pārliecība, ka pārskata periodā to apmaksās. Protams, es te domāju tādu rēķinu, kurš attiecas uz 2 pārskata periodien (gadiem).
Un tad grāmatojumi būs:
D75xx K5310
D2410 K5310
Ja šāds rēķins netika apmaksāts, tas NAV jāgrāmato.
Vienmēr jādara tā, kā rakstīja Vijolīte.
Pirms gada pārskata sagatavošanas jāizpēta 2410 konts un 75XX konts.
Gadās tā, ka uz 1 polisi ir 4 vai vairāk rēķini.
Ir jāņem polise, jāizrēķina summas, kādas uz kuru gadu attiecas, un jāsalīdzina ar kontiem 2410 un 7540.
Un jāpārgrāmato, ja gadījumā nākošā gada summa ir attiecināta uz tekošā gada izdevumiem vai otrādi.
Ja ir loģiskā saprašana, problēmām nevajadzētu rasties.
Nekā personīga.
Nu izsmeļošs un precīzs komentārs no Aivara007.:-) Man vienmēr prieks par tādiem:-)
Un pieņemt pareizu lēmumu Vinkijam!
Es saprotu,bet uzrakstīšu rēķinu,kādus saņemam":
Rēķins Nr.00000000000
Specializētā tehnika gab. 1 1260.00 Ls
Apmaksas kārtība:
13.11.2010 315.00 Ls
09.02.2011 315.00
09.05.2011 315.00
09.08.2011 315.00
Vot kā grāmatot?
D 7540 K 5310 315.00
D 2410 K 5310 945.00
Vai kā savādāk? Kā nopratu, tad 945.00 vispār negrāmato?
Teicu, ka AuDitorI pareizi saka.
Noteikt Rēķinu saturu un apjomu ir Pakalpojuma Ņēmēja prerogatīva.
Ja gribējāt tik ļoti ekonomēt, tad - Jūsu pelēkajām šūniņām jāstrādā kā PC. Kaut gan, cik saprotu, tāpat no PD niķiem neizbēgt.
Vinkijs
Jūs lasīt protat?
Izlsasiet, lūdzu, vēlreiz, ko rakstīja Vijolīte.
Un izlasiet vēlreiz, ko rakstīju es.
Mēs taču šeit neredzam:
(1) polisi un tās termiņus;
(2) bankas konta izrakstus.
Kā lai uzraksta Jums priekšā grāmatojumus!?!
D 2410 K 5310 945.00 - это некорректная проводка и раздувание баланса. Никто не мешает Вам провести этот счет по частям в тех периодах, к которым эти части относятся. Аудиторы абсолютно правы.
Paldies,Martinas!
Aivaram- es neprasīju priekšā uzrakstīt grāmatojumus,bet tieši prasīju par kontu 2410,kas jāmaksā 2011.gadā!Vai viņu grāmatot šogad vai nē, ja šogad nav jāmaksā?Pvisam vienkārši un nevajag no mušas uzpūst ziloni.
Vinkij, Jūs īsti nesaprotat, ko Jums mēs sakām, bet jau pateicaties. Man neticas, ka tas, ko Jūs samaksāsiet un grāmatosiet 13.11.2010. uz 7540. kontu 315,00 viss būs tiešām būs par laika periodu 2010.gadā. MAKSĀJUMI!!! ir sadalīti 4 daļās, bet paskatieties apdrošināšanas polisē( ko mēs nevaram Jums pateikt),ar kuru datumu tā stājas spēkā un izrēķiniet no tās summas, cik attiecas uz 2010.gadu Ieklausieties mūsos,- nesaskan polises sākuma un beigu datumi ar mūsu finanšu pārskata gada datumie un apdrošdināšanas kompānijas arī maksājumus nedala par mūsu ceturkšņiem vai kā citādi. Nedusmojietis šoreiz uz Aivaru007, bet ieklausieties!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения