Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algas aprēķins, ja ir saskaņotas brīvdienas К списку тем
Algas aprēķins, ja ir saskaņotas brīvdienas
Labdien! Saskaros ar šo pirmo reizi, tāpēc īsti nezinu kā pareizi rīkoties, lūdzu palīdziet!
Situācija sekojoša: valdes loceklis ir nodarbināts uz pusslodzi ar algu Ls 100 bruto. Marta mēnesī pēc darba tabeles info viņam ir 9 dienas saskaņotas brīvdienas. Pārējas (14 dienass) ir nostrādātas pa 4h dienā.
Kā man rēķināt algu? Vai ir jāsamazina par saskaņotām brīvdienām vai tomēr jārēķina par pilnu algu (Ls 100)? :'(
Jau iepriekš paldies!
Ответы (14)
pusslodze, Jūsu uzņēmumā ir kas? darba līgumā kāds darba laiks tiek noteikts?
nav tāda jēdziena "pusslodze", ir nepilns darba laiks, summēts darba laiks.
Līgumu pati neesmu redzējusi, bet zem vārda "pusslodze" ir domātas 4h dienā.
nu tad jāsāk ar to , ka ir jāizlasa līgums un darba likums un saliekot šos ditvus dokumentus kopā var izrēķināt algu.
kā lai palīdz savādāk nezinu, varbūt kāds ekstrasens
Persināldaļas vadītāja atsūtīja grozījumus pie darba līguma, kuri skan sekojoši : "Izteikt Darba līguma Nr.01/2007 punktu 2.3. sekojošā redakcijā:
2.3. Darbinieks tiek pieņemts darbā uz pusslodzi, ar 2009. gada 1. oktobri nosakot pamatalgu (bruto) 100 LVL apmērā par mēnesi. "
Kā tad šajā gadījumā man jārēķina alga ar saskaņotām brīvdienām?
Lūdzu palīdziet!
kas ir - saskaņotas brīvdienas????
ir tāds jēdziens kā plānotas darba laiks! viss kas ir virs šī plānotā darba laika ir jāapmaksā ar kā minimums 2 likmni
To, ko Jūs rekomendējāt palasīt, esmu jau lasījusi pirms uzdevu savu jautājumu. Jo tur nekas par saskaņotām brīvdienām (vai kaut kas līdzīgs) nebija teikts.
Saskaņotas brīvdienas manā situācijā ir bez normālām brīvdienām (sestdienas un svētdienas) vēl 9 saskanotas brīvdienas - darbinieks uzrakstīja iesniegumu par brīvdienu piešķiršanu, ko vadītājs ir apstiprinājis. Tas nozīmē, ka marta mēnesī darbiniekam vajadzētu strādāt 23 darba dienas un 8 dienas būtu brīvdienas, BET sakarā ar iesniegumu viņš ir nostrādājis 14 darba dienas un 17 bija brīvdienas.
Tad ko lai dara ar algu? 100 Ls bruto es jau laikam nevaru aprēķināt, jo viņš nav nostrādājis pilnu mēnesi??? Bet no otras puses - vadītājs ir apstiprinājis šīs brīvdienas, tad varbūt pienākas pilna alga? Es jau nezinu ko darīt!!!!
saskaņotas brīvdienas-to ze samoe, 4to bezalgas atvalinajums, zna4it oplatitj toljko 14d.(100x14/23=60.87)
Spasibo bolsoe! Navernoe tak i sdelaju.
Pasakiet savai (-am) personāldaļas VADĪTĀJAI (-AM), ka NAV tādas pusslodzes kā sugas! iz nepilns darba laiks.
Un lai nu kam, bet personāldaļai gan Darba likums būtu gandrīz no galvas jāzinai vai vismaz vienu reizi mūžā jāizlasa lēni un rūpīgi!
Un tas, ko Jūs tur nosaukājat par "saskaņotām brīvdienām " nav nekas cits kā bezalgas atvaļinājums, ja reiz pat iesniegums par to piešķiršanu uzrakstīts.
Noteikti nodošu Jūsu aizrādījumu kā novēlējumu uzņēmuma perosnāldaļas vadītājai
Bet, ja reiz saskaņotas brīvdienas ir tas pats kas bezalgas atvaļinājums, tad man ir jāaizpilda Ziņas par darba ņēmējiem, kur ir jānorāda visas tās dienas, kad aizgāja BA un atgriezās no tām?
Nu kā mēs zinām? Kā? Varbūt Jūsu darbiniekam ir nepilns darba laiks un "saskaņotās" brīvdienas nav nekas cits, kā saskaņots darba laiks. Varbūt viņam jāstrādā nevis pirmdiena-piekstdiena, bet otrdiena un ceturtdiena, jo viņam tā ērtāk. Bet pārējās dienas ir brīvdienas, kas saskaņotas ar vadību. Tikai tad tās ir pavisam parastas brīvās dienas atbilstoši darba grafikam.
Lasiet darba līgumu, skatieties darba grafiku plānoto un faktisko.
Kā mēs te varam visu to zināt?
Закрыть
Краткое описание нарушения