Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN v sluchaje prodazhe auto? К списку тем

PVN v sluchaje prodazhe auto?
Skozhite pozhalsto, esli ja hotchu prodat' svoju mashinu (kak fezicheskoe lico), ja dolzhen plotit' PVN?

A esli ja nedavno privjoz etu mashinu iz Germanii?

Sposibo za otvet!
Deryl
Deryl 26.07.2004 16:39
нет сообщений на сайте

Ответы (6)

manuprāt jūs taču neesat PVN maksātājs un pārdodot savu personisko automašinu jums saistošā ir likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli.
Cleo
Cleo 26.07.2004 16:54
19234 сообщения на сайте
Если Вы (физическое лицо) ввезли НОВУЮ машину в Латвию после 01.05.2004 года, то НДС Вам предложили заплатить до регистрации в ЦСДД. Если Вы эту машину продаете пока она еще не утратила статуса НОВОЙ, то у Вас есть возможность возврата НДС. Скорее всего машина не была новой и обязанность начислять при продаже НДС у Вас возникнет только после того как доходы от продаж этих машин превысят 10 000 латов в течение посл. 12 месяцев. Если Вы не занимаетесь этим регулярно, а продаете "свое имущество", налогов не возникнет. А если это уже не первая машина, то следует регистрироваться и плалить подоходный налог.
Mu-maija
Mu-maija 26.07.2004 16:56
15900 сообщений на сайте
un ja automašīnu dzīšana un tirdzniecība LR nav jūsu saimnieciskā darbība, tad laikam varēja pārdot automašīnu (ja domāts juridiskai personai) sastādot izziņa - personīgā īpašuma (mantas) pārdošanas apliecinājums, ar ko jūs apliecināt , ka minētais īpašums (manta) ir jūsu personīgais īpašums (manta) un tā pārdošana nav saistīta ar jūsu uzņēmējdarbību (saimniecisko darbību). Esat informēts, ka par nereģistrētas uzņēmējdarbības veikšanu iestājas administratīvā atbildība pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.² panta., tad no jums izmaksātās summas netiek ieturēts IIN.
Cleo
Cleo 26.07.2004 16:59
19234 сообщения на сайте
nu vo, Mu-maija precīzāk atbildēja
Cleo
Cleo 26.07.2004 17:00
19234 сообщения на сайте
Pateicos par atsaucību.

Cleo Jums ir pilnīgi taisnība, es tiešām neesmu PVN maksātājs. Ar šo jautājumu es tikai gribēju noskaidrot, vai klāt pie nodokļa, kas tiek aprēķināts ņemot vērā auto vecumu, man būs jāmaksā vēl kaut kādi nodokļi!

Un vēl viens jautājums. Vai šie 10 000 gada laikā, tā ir tīrā peļņa, ko es nopelnu, vai arī pārdodot vienu auto, kura vērtība pārsniedz 10 000, es automātiski tieku zem šī likuma?

Paldies!
Deryl
Deryl 26.07.2004 17:16
нет сообщений на сайте
Tiek ņemta vērā summa, par kādu Jūs pārdodat. Nodokļu likumdošanā tā saucās "darījuma summa".

Ja APLIEKAMO darījumu summa pārsniedz minētos 10 000, Jūs kļustat (Jums jākļūst) par reģistrēto PVN maksātāju, proti, Jums rodas tiesības izrakstīt nodokļa rēķinus (ar PVN) un arī atskaitīt PVN, kas bija izrakstīts Jums.
Mu-maija
Mu-maija 26.07.2004 17:21
15900 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.