Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Vēlreiz par UIN deklarācijas 2.pielikumu К списку тем

Vēlreiz par UIN deklarācijas 2.pielikumu
Колеги, прошу Вашего совета!

Если у фирмы единстаенный владелец => он же "ar uzņēmumu saistīta persona". Он предоставил фирме без% кредит. А так же получил причитающиеся ему дивиденды. В налоговой сказали, что кредит надо показывать во 2 приложении, тк это "darījums ar saistīto personu", а вот дивиденды не надо.

В законе сказанно:

12.pants Īpaši noteikumi attiecībā uz saistītiem uzņēmumiem

(2) Nosakot apliekamo ienākumu, peļņu palielina par summu, kuru veido:

2) preču (produkcijas, pakalpojumu) vērtību starpība (starpības daļa), kas rodas, ja ... ja šīs preces (produkcija, pakalpojumi) par cenām, kas ir zemākas par tirgus cenām, tiek pārdotas ar uzņēmumu saistītām personām;

3) preču (produkcijas, pakalpojumu) vērtību starpība (starpības daļa), kas rodas, ja... ja šīs preces (produkcija, pakalpojumi) par cenām, kas ir augstākas par tirgus cenām, tiek pirktas no ar uzņēmumu saistītām personām;

4) darījuma vērtības un tirgus vērtības starpība, ja šā panta otrajā un trešajā daļā minētās komercsabiedrības vai personas veic cita veida savstarpējus darījumus.

(3) Procentu maksājumi par aizņēmumiem no .... ar uzņēmumu saistītām personām tiek aplikti ar nodokli pēc 10 procentu likmes. Ja šādiem saistītiem uzņēmumiem vai ar uzņēmumu saistītām personām tiek izdarīti līdzīgi maksājumi, kas minēti 3.pantaceturtās daļas 2.-7.punktā, nodoklis tiek ieturēts (ja no minētajiem maksājumiem netiek ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis), piemērojot minētajos punktos noteiktās likmes un saskaņā ar 3. un 24.pantanoteikumiem.

Мне кажется без%кредит фирме не попадает под описанные выше сделки. Тогда КАК заполнить 2 приложение? Что где писать? Какую разницу выводить? И облагается ли эта разница налогом?!
Aak
Aak 26.04.2010 10:54
51 сообщение на сайте

Ответы (2)

Разницу не выводить.

О заполнение 2 у всех тут разные мнения.
Kel
Kel 26.04.2010 10:57
12066 сообщений на сайте
Я по телефону спрашивала у ВИДа про без % кредит учредителя и про дивиденды - мне сказали,что это не идет во 2 приложение:-<
Brita
Brita 26.04.2010 11:12
1868 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.