Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Akts par nodarītajiem zaudējumiem!!! К списку тем
Akts par nodarītajiem zaudējumiem!!!
Labdien!!!!
Ļoti lūdzu palīdziet man sastādīt aktu par nodarītajiem zaudējumiem, kas radušies zādzības rezultātā nozogot PL. Vismaz kādus ieteikumus kā pareizi izveidot aktu? Uzņēmumus ir ZS, kur nozaga automašīnu.
P.S. Paldies par atsaucību!
Ответы (17)
Šajā forumā laucinieku laikam maz - diezin vai kādam ir nozagts auto.
Kā protat, tā arī rakstiet. Nav jau nekādu standartu šajā sakarā.
Jā nav pārāk daudz laucienieku!!! Gribēju pajautāt par tiem komisijas locekļiem. Ja ir tikai īpašnieks un nav citi darbienieki! Tad komisijas locekļus nevajag?
Bet kas ir ar Valsts Policijas protokolu un ar ierosinātu vai neierosinātu lietu? Tur jau viss ir pateikts. Es nezinu, kādai vajadzībai būs šis akts domāts, es nevaru vienkārši iedomāties, kam tāds no ir vajadzīgs.
Komisija:
priekšnieks - vīrs;
sekretāre - sieva;
prokurors - sievas māte.
Kaut kā tā.
Šis akts ir vajadzīgs Valsts policijai!
Man jautājums vēl paliek spēkā- arī Jums Aivars007, jo Jūs jau komisijas satāvu ieteicāt. Kādam gadījumam tas akts būs? Aivars 007 laikam jau zin;-)
Jā nebūtu jau slikti, ja tā varētu
Komisija:
priekšnieks - vīrs;
sekretāre - sieva;
prokurors - sievas māte.
Zinu, zinu, bet neteikšu...
Neko es nezinu, es tikai jokojos.
Kurš gan šeit var Jūsu vietā uzrakstīt aktu par notikumu, ko Jūs piedzīvojāt!
Rakstiet saviem vārdiem visu kā bija, un būs Jums akts.
Nu, jā,tagad skaidrs. Es domāju, ja ir tikai īpašnieks, tad īpašnieks arī nosaka zaudējumu apmēru - paskatās PL uzskaites kartītē, cik bija bilances vērtība, jo šādā gadījumā automašīnas vērtība būs bilances vērtība, ko visreālāk ir atgūt, ja vēlāk lieta aizvirzās līdz tiesai. Es domāju, ka tikai pats īpašnieks( ja ir grāmatvedis arī) un viss.
Akts un ziņojums VP par notikumu ir viens un tas pats? Es domāju, ka ziņojums jau ir uzrakstīts. No jautājuma es saprotu, ka jānosaka zaudējuma apmēru.
Kaut ko jau "uzcepu"
Īpašnieks uzskata, ka mašīnas vērtība ir lielāka nekā bilances vērtība, ka tad rīkoties?!?
Aktu pieprasīja valsts policija lietas tālākai izmeklēšanai!
TAd var internetā paskatīties tirgus vērtību, ja bilances vērtība ir mazāka un piesaistīt tai, lai gan grāmatvedības atskaitēs būs vien jāņem bilances vērtība;-)
Ja īpašnieks uzskata, ka auto ir vērtīgāks kā bilancē uzrādīts - nozīmē, ka viņš nav pareizi noteicis auto derīgās lietošanas laiku un likvidācijas vērtību.
Jā par grāmatvedības atskaitēm ir skaidrs, domāju vai VP domātajā aktā var rakstīt to citu summu!?!?
Man nav praktiskas pieredzes, ja bilances vērtība ir mazāka nekā tirgus vērtība uz to brīdi. Manā gadījumā bija tā, ka PL uzskaites dokumenti bija pamats atgūstamajai summai, kopējām, nesām izmeklētājiem visu, kas ar to saistīts, un tā bija atgūstamā pamatsumma. Var jau būt, es to tiešām nezinu, ka var arī noteikt tirgus vērtību un to arī atgūt. Uz šo brīdi jau Policijā vienalga, kāda tā vērtība, bet, ja lieta aizvirzies tālāk, tad es nezinu. Varbūt kāds speciņš piesaistīsies un radīsies skaidrība.
Закрыть
Краткое описание нарушения