Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
UIN iegrāmatošana
Labdien!
Laikam esmu pārstrādājusies, bet man radās tāds muļķīgs jautājumsLOL
Iegrāmatojot aprēķināto UIN nodokli grāmatvedības kontos, tas ir jāiegrāmato tikai veselos latos vai arī latos un santīmos:
D 8810 - K 5710 = 100 vai 100,50
Paldies:-)
D 8810 - K 5710 100.00 - ka deklaracijā
bet kaa tad jums sleedzas 8610, un apgrozijumu paarskats sakriit.:-(
Tas jautājums ir tāpēc tāds, ka man viens zināms grāmatvedis UIN nodokli deklarācijā uzrāda šādi: 3532 Ls (apliekamais ienākums pēc palielināšanas un samazināšanas) * 15% = 529,80 Ls, tātad UIN deklarācijā liek 530 Ls, bet grāmatvedībā 529,80 Ls. Ņemot vērā, ka Valsts kasei būs jāsamaksā šie 530 Ls, bet grāmatvedībā tiks ievadīts 529,80 Ls, radīsies starpība starp aprēķināto un apmaksāto UIN nodokli:-/ Es savukārt pēdējos gados neesmu saskārusies peļņu un no tās aprēķināto UIN nodokli, līdz ar to, esmu aizmirsusi kā es darīju. Jautājums, protams, tāds padumjšs, bet man vēl jāsaliek tikai daži punktiņi uz "i" un "Gada pārskats būs kārtībā, vienīgi galviņa vairs tā īsti nestrādā:-(
Ja valsti'j jāmaksā 530, tad jāiegrāmato arī 530
un viss.