Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL nolietojums UIEN deklaracija К списку тем
PL nolietojums UIEN deklaracija
Esmu lasijusi daudzas ieprieksejas temas, bet NAV SKAIDRS
Ludzu, padomu!
2009.g. decembri pardota automasina, kuras fin. nolietojums 2009.g ir 5000ls (par to es palielinu apliekamo ienakumu pec 6.panta)
Atlikusi bilances vertiba pardosanas bridi bija 13000, savukart, atlikusi vertiba nodokliem uz g.sakumutai ir ~9000ls
Vai nodokliem pec 13.pantaaprekins ir pareizs? 9000-13000=-4000, x30 % = -1200 kas atkal palielina apliekamo ienakumu (!)
Uznemumam iznak dublet apliekamo ienakumu par so pamatlidzekli divas reizes, pirmo, iznemot ara no izmaksam finanshu nolietojumu, otro - pie izslegsanas aprekinot ar minus zimi... Es kaut ko nesaprotu, vai kur ir logika?
Ответы (23)
kuras fin. nolietojums 2009.g ir 5000ls (par to es palielinu apliekamo ienakumu pec 6.panta)
________
Kas tas ir par pantu pēc kura jāpalielina?
Если это репрезентативный автомобиль, то он же не участвует в налоговом износе.
Un par ieņēmumiem repr.a/m samazina apliekamo ienākumu UIN dekl.
ta nav repr.automasina ta ir iegadata pirms likumdosanas izmainam...
Ilmai -
Kas tas ir par pantu pēc kura jāpalielina?
Likums par UIEN
6.pants Apliekamā ienākuma koriģēšana
(1) Nodokļa maksātāja apliekamo ienākumu palielina par:
1) uzņēmuma gada pārskatā minēto pamatlīdzekļu nolietojuma un norakstīto nemateriālo ieguldījumu vērtību summu un samazina par saskaņā ar šā likuma 13. panta prasībām aprēķināto pamatlīdzekļu nolietojuma un norakstīto nemateriālo ieguldījumu vērtību summu, izņemot šīs daļas 10.punktā minētos gadījumus;
Nav jāizrauj no konteksta viens auto, bet jāskatās kategorija kopumā. Sevišķi, ja auto nolietojums nodokļiem netiek rēķināts atsevišķi.
kā!
13.pants
3) nodokļa maksātāja pamatlīdzekļiem taksācijas perioda nolietojuma summu aprēķina no katras pamatlīdzekļu kategorijas atlikušās vērtības pirms taksācijas perioda nolietojuma atskaitīšanas, piemērojot attiecīgajai pamatlīdzekļu kategorijai noteikto nolietojuma likmi divkāršā apmērā;
31) vieglajiem automobiļiem, motocikliem, jūras un upes transporta līdzekļiem un gaisa transporta līdzekļiem (izņemot operatīvo transportlīdzekli vai speciālo vieglo automobili, vai vieglo automobili, kas speciāli aprīkots, lai pārvadātu riteņkrēslos sēdošos invalīdus, vai jaunu vieglo automobili, kas tiek izmantots kā pilnvarotā automobiļu tirgotāja demonstrācijas automobilis) nepiemēro šīs daļas 3.punktu bet taksācijas perioda nolietojumu aprēķina katra pamatlīdzekļa atlikušajai vērtībai pirms taksācijas perioda nolietojuma atskaitīšanas, piemērojot pamatlīdzeklim noteikto nolietojuma likmi, kas reizināta ar koeficientu 1,5;
KATRA PL atlikusai vertibai! nevis pa kategoriju kopa!
Bet tas tā, tajā kategorijā tur tāpat nekā tik dārga nav, kas nosegtu to mīnusu... Bet runa jau ir par faktu. Es neredzu loģiku, varbūt kāds var apliecināt, ka ir pareizs tas mans aprēķins vai esmu ko palaidusi garām?
Loģika tāda, ka uz izdevumiem UIN tiek ņemts TIKAI nolietojums nodokļu vajadzībām. Finanšu nolietojums tādēļ netiek ņemts vērā ( jāizslēdz, par to jāpalielina apliekamais uin ). Bet UIN vajadzībām jau esiet norakstījuši iepriekšējos gados nodokļu nolietojumu lielāku kā atlikusī PL vērtība fin.gr.piePL izslēgšanas, tad nu tagad lūdzu tā par daudz norakstītā vcērtība jākoriģē - tur tas mīnus un par to mīnusu jāpalielina apliekamais ienākums, jo iepriekš ir piemērots vairāk. Viss loģiski un pareizi.
Ilma, paldies! tas izklausās pamatoti. Mulsina tikai fakts, ka janem ara bilances vertiba nevis teiksim nodoklu vajadzibam aprekinata atlikusi vertiba uz pardosanas bridi.
ā, un vēl pie tā paša nolietojuma nodokliem- ja man vēl paliek pāri mīnuss par to mašīnu, vai tas jāpārnes arī uz nākamo gadu? kamēr paliks -50ls vai mazāk?
Mīnusa vietā nulle un beigta balle. Mīnusu taču ielikāt ŪIN dekl. un vairāk nekāds mīnuss nesanāk , jo kategorija paliek = 0.
Manuprāt UIN deklarācijā jāpalielina par 4000 Ls nevis 1200Ls.
Pareizi- par 4000 jāpalielina. Neieskatījos tos ciparus.
tad tie 4000 jāliek 64. rindā , bet -1200 jāpieskaita 15. pielikuma kopsummai- tad tā divkārši palielinās to apliekamo?
Nē tikai 4000 , nekāds -1200 nav vairs jarēķina, tas nav vajadzīgs.
tātad nolietojumu nodokļiem par par 2010. gadu, kad auto pārdots mēs vispār vairs nerēķinam un 15. pielikumā (kopsavilkums) neko neliekam tad tikai šo ar mīnusu- -4000
un m ja pēr jaunu auto, visu sākam no jauna?
Vai var tai pašā 39.rindā arī?
а почему 64 ринда? Apliekamā ienak.palielināšana 34(35) rindā,у вас же (-)?
paldies JK, man ari ta liekas, ka pec augstakmineta piemera sanāk ,ka nevis 64.,bet 34.
Закрыть
Краткое описание нарушения