Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājuma aprēķins
Es zinu, ka šī tēma ir iepriekš apspriesta. Bet tieši, ko man vajag nevaru īsti atrast.Palīdziet lūdzu izrēķināt šo gadījumu.
Strādnieks strādā uz stundu likmi. Nostrādājis 6.5 mēnešus, no tā 170 stundas un nopelnījis 187. Ls. Darba stundas par šiem mēnešiem ir 1125 stundas.
170/1125*100=15.12%
6.5*1.67=11 dienas jāapmaksā.
Un tālāk man nav īsti skaidri kā jārēkina??
Ответы (10)
75.pants. Vidējās izpeļņas aprēķināšana(5) Dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto dienu skaitu. Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto stundu skaitu un reizinot ar astoņi (darbinieka normālais dienas darba laiks stundās). Nostrādāto dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 74.pantapirmajā daļā minētajos gadījumos.
Dienas vidējā dienas izpeļna 187/170*8=8.80 LS Tas jau būtu skaidri, bet kā tālāk. Vai tad vidējo dienas izpeļnu reizina ar 11 (dotā piemērā). Tas sanāk 96.80 Ls.???
Stundas likme Ls 1,10, dienā sanāk Ls 8,80.
Aprēķins Ls 8,80 x 11 d. x 0,1512 = Ls 14,64.
0,1512 - tas ir darba līdzdalības koeficients, kas šajā gadījumā jāpiemēro.
un cik tad iepriekš viņš saņēma?
Es sapratu, ka cilvēks kopā nostrādājis tik cik autore raksta, un tagad viņa rēķina kompensāciju.
Man īstenībā kaut kas līdzīgs... Es strādjāju nedēļā kaut kur 7 stundas. Un tā jau trīs gadus. Un man nav skaidrības vai es drīkstu prasīt atvaļinājumu vai nē.:-D Tas man skaitās pamatdarbs... Kāds var pakonsultēt??
Отпуск полагается независимо от того, сколько часов в неделю (месяц) Вы работаете.
otpusk polozen kak po osnovnomu mestu raboti ,tak i po dopolniteljnomu
Man īstenībā kaut kas līdzīgs...
Atvaļinājums pienākas arī tad, ja Jūs strādātu 1 stundu mēnesī.
Ja eat darba attiecībās 36 mēnešus, Jums pienākas atvaļinājums 4 kal.ned x 3 = 12 kalend.nedēļas.
Cita lieta - atvaļinājuma nauda.
Tā nu gan būs tikai proporcionāli saņemtajai algai.
Закрыть
Краткое описание нарушения