Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
peļņa
Sakiet lūdzu, k'apareizi noformēt kontējumus.
uzņēmuma par 2007 un 2008 gadu bija zaudējumi, 2009 ir peļņa. 2009.gadabeigās peļņa tiek kontēta D8610 K3410 kad nodevu gada pārskatu iekontēju UIN nodokli 15% - D 8610 un K8810 ; D8810 K5710. Kad apmaksāju pa divpadsmit mēnešiem sadalīto UIN nodokli kontēju D5710 K2620. Atlikušo peļņu pārnesu uz D3410 K3420. Vai kontējums ir pareizs? Man liekas ka kaut kas pietrūkst vai ir lieks no kontējumiem? Vai peļņu var pārnest uz pamatkapitālu (3310)?
Ответы (13)
Peļņu uz PK pārnest nedrīkst.PK noformē caur UR.
Reģistrācijas datums 15.09.2004 00:00
Nodarbošanās Grāmatvedis [img]http://smiles.dolf.ru/dolf_ru_053.gif[/img]
Nu baigi asprātīgi neko teikt saitā es esmu 6 gadus, bet grāmatvedis esmu iesācējs, ka nav ko pateikt, tad nesakiet labāk neko:-P
1."Peļņu uz PK pārnest nedrīkst.PK noformē caur UR."
2. "Man liekas ka kaut kas pietrūkst vai ir lieks no kontējumiem?"-uz šo jautājumu var atbildēt tikai redzot Jūsu saldo-apgrozijuma pārskatu....;-)
Paldies par normālu atbildi:;-)
Pamatkapitāls un pašu kapitāls NAV viens un tas pats.
Pamatkapitālu reģistrē Uzņēmumu reģistrā, līdz ar to grāmatvedis ar saviem kontējumiem bez reģistrācijas UR to nav tiesīgs mainīt.
Pašu kapitāls sastāv no pamatkapitāla, rezervēm un nesadalītās peļnas/zaudējumiem.
Varbūt šīs "ābeses patiesības" jāzina, tad arī būs skaidras turpmākās darbības.
Laikam tuvojas vai jau ir iestājies pilnmēmess.
Visi iesācēji mētā tik krutus, ka maz neliekas.
Pievaldīties vajadzētu, ja neko grāmatvedības jomā neesat vēl iemācījušies.
Un pieklājīgāk uzvesties publiskā telpā arī nebūtu grēks iemācīties.
interesanti ar ko visi iesācēji mēta krutus sakiet lūdzu man liekas citi grib tēlot no sevis pārgudros es te nevienu ne arko neesmu aizskārus. Varbūt uz kādu citu tas pilnmēnes iedarbojas KO?
Ja uz Jūsu jautājumu atbild pēc būtības, tas Jums šķiet pārgudri?
Centīšos iegaumēt, ka turpmāk tādām būtnēm kā Jums nav jāatbild.
Un arī kolēģus aicināšu uz to pašu - ignorēt Jūsu jautājumus.
Jo - "Nu baigi asprātīgi neko teikt saitā es esmu 6 gadus, bet grāmatvedis esmu iesācējs, ka nav ko pateikt, tad nesakiet labāk neko", un beigās vēl parādīta mēle.
Izcili pieklājīgi vai ne?
Kolēģi, atcerieties niku Evis! Uz ilgāku laiku! Pati(-s) gudra(-s), nav ko mums te tēlot pārgudros un vēl kaut ko paskaidrot.
Да тут и при всем желании ответить-то нечего. Мы только про проводки отвечать умеем, да в законодательство послать можем.
Так что берите учебник для 1 класса и читайте, читайте...
Ziniet piedot, kad uzdodu tik dumjus jautājumus, bet neviens nepiedzimst par grāmatvedi, domāju šis forums ir domāts, lai lūgtu padomu, bet citi vienkārši ņirgājas par to ka kāds nezin atbildes uz visiem jautājumiem. Tā kā liels paldies tiem cilvēkiem, kas sniedz normālas atbildes nevis rakņājas pa profiliem. Lai pasmietos par citiem. Netaisos es ar Jums strīdēties, lai bojātu garstāvokli sev un Jums. Veiksmīgu Jums dienu!
Закрыть
Краткое описание нарушения