Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Jautājums '"Zalktis" lietotājiem К списку тем

Jautājums '"Zalktis" lietotājiem
Veicot grāmatojumus no konta 2620 uz 2610 vienmēr pirmo sagrāmatojum banku, tagad saprotu, ka tādi grāmatojumi pirmām kārtām jāizdara kasē.Kases pārskatā protams to operāciju var redzēt, bet ordera tad nav.Vaišāda kļume ir būtiska, vai par to kas draud?Kā iziet no situācijas?

Paldies!
Kristine1
Kristine1 06.05.2010 17:15
151 сообщение на сайте

Ответы (13)

Rodas jautājums: kādi tad dokumenti Jums ir kasē un uz kādu dokumentu pamata tie rodas Jūsu grāmatvedībā? Šādu gadījumu es pirmo reizi dzirdu, ka tā var darīt un domāt, ka tā ir vienkārša kļūme.Un Zalktis pie vainas. Nav tā kļūme, tā ir pilnīga nepareiza kases operāciju uzskaite. Izdevumu orderis ir pamatdokuments skaidras naudas izsniegšanai no kases.Tikaiun tikai uz tā pamata var nauda tikt izmaksāta no uzņēmuma kases un nonākt bankā vai otrādi. Tā nav Zalkša vaina, pats kases darbības princips Jums nav bijis skaidrs.

Kā iziet no situācijas?

Izlasīt un ievērot MK Noteikumus par kases operāciju kārtošanu un vērst ko vien var un cik ilga periodā vien var, atbilstoši šiem noteikumiem. Par draudiem nerunāsim, Jums ir jāsataisa pareiza kases uzskaite, un tas ir viss.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=80346
Vijoliite
Vijoliite 06.05.2010 18:29
1711 сообщений на сайте
Vai nu Jūs nepareizi sapratāt jautājumu, vai arī nekad ar šādu situāciju neesat saskārusies.

man kasē ir ieņēmumu un izdevumu orderi.

Kā jau rakstīju pirmo sagrāmatoju banku, no kuras ir izņemta nauda un iemaksāta kasē, ja es pirmo grāmatotu kasi D2610 un K2620 tad Zalktī var izdrukāt kases ieņēmumu orderi, bet ja ir otrādāk , kā es rakstiju, tad ieņēmumu orderis neparādās.Šis bija tehniskas dabas jautājums un ar MK Noteikumiem te nav nekāda sakara!
Kristine1
Kristine1 06.05.2010 19:54
151 сообщение на сайте
Jums ir jāizmanto starpkonts, piem. D2690 K2620 - bankas izbruka

D2610 K2690 - kases orderi
Karisha2003
Karisha2003 06.05.2010 20:05
19 сообщений на сайте
"Kases pārskatā protams to operāciju var redzēt, bet ordera tad nav."

Nu neesmu gan, jāsaka godīgi , to jau es rakstīju, ka pirmo reizi dzirdu tādu gadījumu, ka kases pārskatā ir iemaksāta nauda, bet dokumenta ar visiem MK noteiktajiem rekvizītiem nav. Uz tā pamata jau var notikt naudas iemaksa kasē. Tāpēc bija vēlme Jums palīdzēt ar MK Noteikumiem, pavisam bez zemtekstiem. Jūsu sākotnējā jautājumā nebija norādīts, ka tas ir tikai ieņēmumu orderis, jo no jautājuma es pieļāvu arī izdevumu orderus un iemaksas bankā, un likās tas viss tā nopietni.

Es jau uzrakstīju, kas jādara, pēc manām domām.Prieks, ka Jūs pati to sapratāt un tāpēc jautājat.
Vijoliite
Vijoliite 06.05.2010 20:20
1711 сообщений на сайте
Kāpēc starpkonts? Izņem naudu no bankas, iemaksā kasē, uzraksta kases ieņēmumu orderi. Mēnesim beidzoties, bankā jau pats par sevi būs grāmatojumi no kases orderiem. Un pavisam tā var nebūt kase, ja ir problēmas ar kases vešanu no vadības puses, kas mums, grāmatvežiem, ir zināma. Tādu izņemtu naudu var arī grāmatot uzreiz avansa norēķina personai. Tad gan no bankas ar grāmatojumu.
Vijoliite
Vijoliite 06.05.2010 20:30
1711 сообщений на сайте
Vispirms vienmēr jāgrāmato kase, banka no kases veidosies automātiski.
Ilma
Ilma 06.05.2010 21:08
30495 сообщений на сайте
P.s. - pavisam vienkārši:-D
Ilma
Ilma 06.05.2010 21:08
30495 сообщений на сайте
Paldies visiem!

Vijoliite-Jūs rakstat ar roku ieņēmumu un izdevumu orderus?Tapēc Jums tāds gadījums nav bijis;-)
Kristine1
Kristine1 06.05.2010 22:12
151 сообщение на сайте
Kā nav bijis? Nu jau sešus gadus lietoju mazajiem uzņēmumiem "Zalkti", tāpēc arī ieskatījos Jūsu jautājumā. Sāku ar kasi un nekad nav ienācis prātā savādāk. Nav jau citu variantu, jo pie kases ir jābūt šiem dokumentiem, neatkarīgi no tā, kādu programmu Jūs lietojat.Un ja Jūs tikai meneša beigās redzat visu darbību ( pie Jums nonāk dokumenti), no bankas izdrukas sarakstiet vispirms kases ieņēmumu un izdevumu orderus, ja to neviens nav darījis.Un dodiet priekšniekam parakstīt visus uzreiz, lai redz un zina, ka viņam ir kase. Tas nav labais stils, bet viena no izejām, lai kases dokumenti būtu kārtībā. Praktiski es savos uzņēmumos esmu izveidojusi tādu sistēmu, ka naudas kustības ziņā, es pati sekoju līdzi. Piemēram, iemaksāta nauda kontā, es to uzreiz internetbankā redzu, un izrakstu ieņēmumumu orderi.Jatas ir caur kasi. Un gadījumā, ja bieži tiek ņemta nauda no konta un man nav zināma, kur tiek izlietota,tur vispār vairs nav kases. No avansa iemaksā kontā un uz avansu grāmatoju izmaksas no konta.Kāda tur vairs kase? Palieku pie viedokļa, ja ir kase, tad tai ir jābūt atbilstošai MK Noteikumiem. Lai veicas arī Jums!:-)
Vijoliite
Vijoliite 07.05.2010 06:08
1711 сообщений на сайте
Labrīt!

Rīts gudrāks par vakaru:-) Nākot uz darbu, pārdomāju Jūsu situāciju un konstatēju, ka viss ko esmu teikusi, ir par velti:-) Un tikai Jūsu neskaidri uzdotā jautājuma dēļ un vēl tēmā "Iesācējiem"

"Kases pārskatā protams to operāciju var redzēt, bet ordera tad nav"

"man kasē ir ieņēmumu un izdevumu orderi."

Tātad ar roku rakstītie ir????? Kāpēc tad tāds jautājums? Es sapratu, ka tie citi orderi kasē ir, bet ar banku saistīto nav.

Es beidzu, pasmaidot par sevi un savu centību, lai palīdzētu iesācējam.

Vijoliite
Vijoliite 07.05.2010 08:02
1711 сообщений на сайте
Lai šāda situācija nerastos Zalktis rokasgrāmatā uzsvērts, ka vispirms javeic kases dokumentu apstrādi un tikai tad bankas (kur kases operācijas būs jau automātiski)
Frezy
Frezy 07.05.2010 12:31
1986 сообщений на сайте
Vijoliite-Nē, manā kasē ar roku rakstītu orderu nav, bet uzzināju ka tā arī var darīt.Visus dokumentus saņemu labi ja mēneša beigās un tad ne visus un ne vienmēr.Priekšnieks pats maksā makšajumus.Bankas izdruku arī saņemu kopā ar citiem dokumentiem.Turpmāk rīkošos savādāk, liels Jums paldies, es patiesi novērtēju Jūsu centību:-)
Kristine1
Kristine1 08.05.2010 12:49
151 сообщение на сайте
Vijoliite
Vijoliite 09.05.2010 06:50
1711 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.