Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

ПНН К списку тем

ПНН
Я в курсе, что это всем известно, но мало ли.
Inst
Inst 07.05.2010 15:58
нет сообщений на сайте

Ответы (11)

Labdien!

Izskatot Jūsu elektroniskā veidā uzdoto jautājumu sniedzam sekojošu informāciju.

Ministru kabineta 20.11.2008. noteikumu Nr.942 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli” 3.pielikumā ir noteikta Ziņojuma par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī forma. Ziņojuma 8.ailē ir norādīts, ka tajā iekļaujams ieturētais iedzīvotā¬ju ienākuma nodoklis.

Tā kā atbilstoši likumam „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir ieturams izmaksas brīdī, tad šajā ailē norādāms algas nodoklis, kas ieturēts no izmaksātās (nevis aprēķinātās) darba samaksas.

VID ... nodokļu un muitas administrācijas

Nodokļu normatīvo aktu piemērošanas daļa
Inst
Inst 07.05.2010 15:59
нет сообщений на сайте
Labdien!

Saskaņā ar likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 17.pantapiekto daļu algas nodoklis iemaksājams budžetā reizi mēnesī, kad bankā tiek saņemta nauda iedzīvotāju ienākumu izmaksai. Darba devēji, kas iedzīvotāju ienākumus izmaksā no kases ieņēmumiem, nesaņemot naudu bankā, iemaksā algas nodokli budžetā nākamajā dienā pēc algas izmaksas. Darba devējs, kas darbiniekam darba samaksu izmaksā bezskaidras naudas norēķinu veidā, algas nodokli iemaksā budžetā tajā pašā dienā, kurā viņš devis maksājuma uzdevumu darba samaksas pārskaitīšanai no sava konta uz darbinieka kontu. No steidzamos, īslaicīgos, vienreizējos darbos nodarbinātu darbinieku darba samaksas aprēķināto un ieturēto algas nodokli darba devējs iemaksā budžetā tajā pašā dienā, kurā viņš iemaksā budžetā pastāvīgo darbinieku algas nodokli.

Ņemot vērā iepriekš minēto darba devēja ziņojumā (3.pielikumā) tiek norādīts no algas ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis (ja alga nav izmaksāta, nodoklis nav ieturēts).

Vēstulei ir informatīvs raksturs. Visi nodokļu normatīvie akti atrodami VID Mājas lapā: www.vid.gov.lv

Ar cieņu,

VID RRI ... rajona

nodaļas konsultanti
Inst
Inst 07.05.2010 15:59
нет сообщений на сайте
И, кое-что новенькое, для меня по крайней мере.

Paziņojumā par fiziskai personai izmaksātajām summām tiek norādīts ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis un kā jau iepriekš norādījām darba devēja ziņojumā (3.pielikumā) tiek norādīts no algas ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis, ja alga nav izmaksāta, nodoklis nav ieturēts, līdz ar to nodoklis nav norādāms darba devēja ziņojumā un arī paziņojumā par fiziskai personai izmaksātajām summām netiek norādīta neizmaksātā alga un nodoklis. Paziņojumā jāuzrāda faktiskie dati par izmaksātiem ienākumiem, kas saņemti taksācijas gadā, ieturēto nodokli, piemēroto neapliekamo minimumu un atvieglojumiem.

Ar cieņu,

VID RRI ... rajona

nodaļas konsultanti
Inst
Inst 07.05.2010 16:00
нет сообщений на сайте
Labdien!

Izskatot Jūsu elektroniskā veidā papildus uzdoto jautājumu, sniedzam sekojošu informāciju.

Attiecībā uz jautājumu par paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām aizpildīšanu gadījumos, kad uz paziņojuma iesniegšanas brīdi darba alga nav izmaksāta un nodoklis nav ieturēts, normatīvie akti nesniedz viennozīmīgu skaidrojumu.

Izsakām viedokli, ka gadījumos, kad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā algas nodoklis ieturēts un ieskaitīts budžetā (piemēram par 2009.gadadecembri 2010.gadajanvārī), paziņojumā par fiziskai personai izmaksātajām summām norādāms arī nodoklis, kurš aprēķināts, bet tiek ieturēts nākamajā mēnesī – raksturīga situācija noslēdzoties taksācijas gadam.

Savukārt gadījumos, kad darba alga nav izmaksāta vairākus mēnešus, piemēram, ja darbinieks ir strādājis pilnu gadu, bet darba alga ir izmaksāta tikai par 5 mēnešiem), tad paziņojumā par fiziskai personai izmaksātajām summām norādāma tā bruto algas daļa, kas darbiniekam ir izmaksāta, ailē „ienākumu gūšanas periods” norādot konkrēto periodu, par kuru tiek izmaksāta alga, bet ailē „ieturētais nodoklis”, norādot faktiski ieturēto nodokli.

Jautājumus par normatīvo aktu piemērošanas kārtību Jūs varat uzdot pa VID informatīvo tālruni, gan arī konsultantiem – gan telefoniski, gan ar elektroniskā pasta starpniecību, gan personīgi VID nodaļās. Kontaktinformācija ir atrodama VID mājas lapas www.vid.gov.lvsadaļā “Kontakti”.

VID ... nodokļu un muitas administrācijas

Nodokļu normatīvo aktu piemērošanas daļa

Sniegtajai atbildei ir informatīvs raksturs.
Inst
Inst 07.05.2010 16:26
нет сообщений на сайте
Спасибо за новость, да...тогда запутаться в годах будет проще простого.
Loral
Loral 07.05.2010 17:25
1163 сообщения на сайте
И от СГД непоказанный ПНН вернуть будет, естественно, невозможно.
Inst
Inst 07.05.2010 17:31
нет сообщений на сайте
Я так понимаю, что проводку по ПНН надо делать в день выплаты з/пл. А вы как делаете. я по старинке, в день начисления.
Inst
Inst 12.05.2010 10:16
нет сообщений на сайте
Interesanti, ja Paziņojumā par FP izmaksātajām summām par 2009.gadutika uzrādīts tikai no izmaksātās d/a ieturētais IIN (23 %) pārējais tika ieturēts (izmaksāta d/a) 2010.gadā, tad šis ieturētais IIN jāuzrāda 2010.gadadeklarācijā (26 %). Cik atceros EDSā šajā veidlapā varēja kļūdīties tikai par pāris santīmiem (noapaļošana) pretējā gadījumā "Kļūdains"- bet te veseli 3 % starpība. Nāksies VIDa darboņiem pārveidot atskaiti.:-/
Dinaro
Dinaro 12.05.2010 10:46
8241 сообщение на сайте
Es ar pa vecam: aprēķina dienā
Dinaro
Dinaro 12.05.2010 10:47
8241 сообщение на сайте
Мы в этом году выплачивали з/пл за прошлый год (деньги пришли на счет от неплатежеспособности) - применяли 23%. Вот вчера сдала пазинеюмсы.
Inst
Inst 12.05.2010 10:57
нет сообщений на сайте
Tātad jau mainījuši EDSā. Tas priecē: ļoooti operatīvi
Dinaro
Dinaro 12.05.2010 11:21
8241 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.