Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

neieturēti atvieglojumi par apgādājamajiem К списку тем

neieturēti atvieglojumi par apgādājamajiem
izrādās, šefam nav nodokļi grāmatiņā ierakstīts neviens no bērniem. Kā man tagad jārīkojas? atradu VID lapā 3.pielikumu"paziņojums par apgādībā esošām personām" - vai to aizpildīt ar šodienas datumu, jeb nodokļu atvieglojumu var sarēķināt ar atpakaļejošu datumu? viņam ir 16gadīgs bērns no pirmās laulības un 6gadīgs otrs. Vai var iesniegt abus, jeb lielākajam nepieciešama izziņa no skolas? mēģināju sazvanīt vid, bet kā vienmēr nesekmīgi. es neemsu grāmatvede, tapēc jau iepriekš paldies par āpšiem saprotamu atbildi
Madja
Madja 11.05.2010 13:58
19 сообщений на сайте

Ответы (9)

Пусть ваш шеф возьмет налоговую книжку и идет в ВИД вписывать в нее детей.

Пока льготы не записаны в налоговую книжку, по месту работы они не применяются.

И наличие детей еще не означает наличие льгот. Дети могут быть и у мамы в книжку записаны.
Maija
Maija 11.05.2010 14:03
28223 сообщения на сайте
nee, nevienai no sievām nav ierakstīti.

vai tad nevar tikai aizsūtīt to pielikumu pa pastu? ja viņam pašam jābrauc, tad tie būs vēl n gadi...
Madja
Madja 11.05.2010 14:06
19 сообщений на сайте
Вы-то откуда про жен знаете? И про их налоговые книжки.

А если шефу лень доехать до ВИДа и уладить там свои налоговые дела, то пусть платит налоги. Льготы на детишек - это право, а не обязанность. Правами можно и не пользоваться, если не хочется.
Maija
Maija 11.05.2010 14:10
28223 сообщения на сайте
Ja nav izmantoti atvieglojumi, tad šefs var droši doties uz VID, aizpildīt deklarāciju par nodokļu atmaksu par pēdējiem 3 gadiem (vai cik viņam tur nav ieturēti, bet ne vairāk), gluši kā par ārstniecības vai izglītības izdevumiem, tikai jau deklārācjā parādīt bērnus, sievas un visus citus par kuriem nav izmantoti atvieglojumi.

Kā arī varēs paņemt līdzi nodokļu grāmatiņu, kurā varēs ierakstīt apgādādājamos
Swift
Swift 11.05.2010 14:40
146 сообщений на сайте
Varbūt varat iekārdināt šefu, ka viņš var dabūt atpakaļ pārmaksāto IIN par neizmantotajiem atvieglojumiem par iepriekšējiem 3 gadiem. Par 2 bērniem 3 gados iznāk pieklājīga summa.
Abra
Abra 11.05.2010 14:46
2285 сообщений на сайте
nevis slinkums, bet nav laika.

par sievām - zinu,ka nav.

un ar deklarāciju ir tā,ka jau ir iesniegtas autoratlīdzību dēļ....

tāpēc jau arī nesaprotu,ko tagad
Madja
Madja 11.05.2010 14:46
19 сообщений на сайте
Un likumu izlasīt? UN noteikumus?

Tur teikts, ka katrs PATS sniedz ziņas, nevis uzņēmuma kāds skrien un dara! Jo atbildība par nepatiesām ziņām būs šefam.

Ja esat viņa sieva un visu zināt, tad ejiet un dariet. Bet es, Jūsu vietā, savā grāmatiņā ierakstītu.
Andaz
Andaz 11.05.2010 15:13
27892 сообщения на сайте
es neesmu sieva

esmu uzņēmuma īpašnieka asistente - universālais kareivis,kas dara visu,ko liek. nav grāmatvedība vienīgais lauciņš, kurā jāiebrauc, tāpēc arī jautāju cilvēkiem,kas to dara katru dienu un jau sen.

nedomāju,ka šodien ir situācija, kad domāt,ko darīt, un ko nē. ēst ta gribās
Madja
Madja 11.05.2010 15:17
19 сообщений на сайте
Katram savs darbs darām. Līšana šefa privātajās darīšanās nav tas pareizākais. Ja uzskatāt, ka Jūsu pienākums ir pārbaudīt vai šefs bērnus ierakstījis algas nodokļa grāmatiņā - pārbaudiet, bet viņu reģistrēšana VIDā ir šefa privāta lieta.

Diez vai Jūs iesiet šefa vietā pie zobārta, piemēram.

Varbūt tie nemaz nav viņa bērni
Andaz
Andaz 11.05.2010 15:23
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.