Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

remonts К списку тем

remonts
Esmu izmisumā! Uzņēmuma īpašniece, kas ir arī uzņēmuma vadītāja, sadevusi man čupu ar apmaksātiem rēķiniem par remontu uzņēmuma juridiskajā adresē, kas ir arī viņas personīgā māja. Lieta tāda, ka viņa pati pārsvarā strādā šajā jur.adresē, jo viņai ir bērniņš (pārējie darbinieki strādā biroja telpās), tur arī nereti tiekas ar klientiem un sadarbības partneriem. Tādēļ uzskata, ka šie remonta izdevumi ir norakstāmi uzņēmuma izdevumos. Jo viņa šo remontu taisot tikai tādēļ, lai telpas būtu pienācīgā izskatā, lai uzņemtu tajās klientus un sad.partnerus Par laimi, remontē viņa tikai divas telpas - koridori un maina flīzes vannas istabā. Ko darīt?? Kas jānoformē, kas jādara, lai šos izdevumus varētu kaut cik sakarīgi iegrāmatot un iekļaut uzņēmuma saimn.darbības izdevumos? Kad teicu, ka vajadzētu noslēgt nomas līgumu, viņa to uzskatīja par absurdu ieteikumu, jo tad viņai būs IIN jāmaksā no nomas ieņēmumiem. Varbūt var noslēgt līgumu, kurā nosaka, ka tikai kaut kādu noteiktu proporciju, piemēram, 40% no šiem izdevumiem iekļauj uzņēmuma izdevumos, bet pārējos 60% sedz viņa pati? Palīdziet, lūdzu!
Bombonga
Bombonga 12.05.2010 17:44
67 сообщений на сайте

Ответы (11)

Jātver struktūrvienībā : klientu pieņemšana
Linete
Linete 12.05.2010 19:08
2994 сообщения на сайте
Ja tur ir juridiskā adrese, tad domāju struktūrvienību vairs tur atvērt nevar;-)
Ilma
Ilma 12.05.2010 19:12
30495 сообщений на сайте
Es arī domāju, ka ar struktūrvienības atvēršanu tur nebūs līdzēts... Bet ko darīt???
Bombonga
Bombonga 12.05.2010 19:13
67 сообщений на сайте
Bet vai patapinājuma līgums vismaz ir?
Ilma
Ilma 12.05.2010 19:16
30495 сообщений на сайте
Ja līgumā ir atrunāts par remontu liekas varēja, tikai skatieties Likumā par IIN tagad ir ieraksrtīts, ka ja atgriež atpakaļ telpas īpašniekam, tam jānomaksā IIN no visas uzlabojumu summas. Apmēram tā - skatīt likumā. To parādiet īpaņiecei.
Ilma
Ilma 12.05.2010 19:18
30495 сообщений на сайте
Bet telpas jau nav ne iznomātas, ne patapinātas uz doto brīdi. Tas nozīmē, ka vismaz patapinājuma līgumu vajadzētu uztaisīt, ja?

Par IIN papētīšu...
Bombonga
Bombonga 12.05.2010 19:24
67 сообщений на сайте
Vienīgā pareizā lieta - pateikt uzņēmuma vadībai, ka šādi izdevumi uzņēmuma izmaksās nav iekļaujami.

Un paskaidrot - kāpēc.

Tas ir katra, sevi cienoša un laba, grāmatveža pienākums.
Andaz
Andaz 13.05.2010 13:14
27892 сообщения на сайте
Viens ir pateikt un paskaidrot, bet otrs - vai cilvēks otrā galā uzskata, ka likumi ir jāpilda. Esmu gan teikusi, gan skaidrojusi - viņas māja, viņas uzņēmums, viņas nauda... Un viņa grib darīt tā, kā grib darīt
Bombonga
Bombonga 13.05.2010 13:47
67 сообщений на сайте
Viens ir pateikt un paskaidrot, bet otrs - vai cilvēks otrā galā uzskata, ka likumi ir jāpilda. Esmu gan teikusi, gan skaidrojusi - viņas māja, viņas uzņēmums, viņas nauda... Un viņa grib darīt tā, kā grib darīt
Bombonga
Bombonga 13.05.2010 13:47
67 сообщений на сайте
Tad lai viņa dod Jums rakstisku rīkojumu šos čekus iekļaut uzņēmuma izdevumos, kas saistīti ar saimn.darb., un šajā rīkojumā paskaidro kāpēc. Un pati lai noformē un paraksta izdevumu norakstīšanas aktu.
Meek
Meek 13.05.2010 13:53
5685 сообщений на сайте
Pilnīga taisnība!

Un tad grāmatvedim miers - dara, kā priekšniecība liek.
Andaz
Andaz 13.05.2010 14:20
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.