Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN aviobiļetēm К списку тем

PVN aviobiļetēm
Labdien!

Lūdzu, padalieties pieredzē un zināšanās.

Ja LV uzņēmums, nopērk aviobiļeti uz lidojumam uz Vāciju un pārdod to tālāk citam LV uzņēmumam, vai šādam darījumam ir piemērojams PVN likuma 7.panta1.daļas 4.9 punkts:

7. pants. Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana

(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:

49) starpniecības pakalpojumiem, kas sniegti, pārdodot biļetes pasažieru pārvadājumiem starptautiskajos maršrutos ar kuģi vai gaisakuģi;

11) starptautiskajam pasažieru pārvadājumam, arī pasažieru pārvadājumam uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, ja pasažieris šķērso Latvijas Republikas robežu ar vilcienu, autobusu, lidmašīnu vai kuģi, kā arī šo pasažieru bagāžas pārvadājumam, kuru pasažieris ved sev līdzi, un transportlīdzekļa pārvadājumam, ar kuru viņš ceļo;
Lauminna
Lauminna 14.05.2010 20:49
38 сообщений на сайте

Ответы (4)

šaubos vai to var uzskatīt par starpniecības pakalpojumu, ja vien Jūsu uzņēmuma pastāvīgā darbība nav saistīta ar starpniecības pakalpojumiem, piemēram, kā "Kolumbam" u.c. tūrisma aģentūrām bet pavaicājat savam VID :))))
Santaeglite
Santaeglite 15.05.2010 15:41
95 сообщений на сайте
Tātad, ja aviobiļešu iegāde un tālāk pārdošana ir viens no uzņēmuma pakalpojumiem, tad tas apliekas ar 0%?

Varbūt vēl kādam ir kāds viedoklis par šo situāciju?
Lauminna
Lauminna 17.05.2010 14:49
38 сообщений на сайте
Derētu nevis apkopot viedokļus forumā, bet rūpīgi izlasīt likumu par PVN.
Aivars007
Aivars007 17.05.2010 17:05
26984 сообщения на сайте
Aivars007, rūpīgi izlasīju augstāk iekopētos pantus un ne tikai tos, bet vēlējos vēl kādu komentāru par tiem dzirdēt, vai esmu pareizi likumu sapratusi. Vai arī kādu norādi uz kādu citu likuma pantu vai MK noteikumu punktu, kuri precizē 7.panta4 9.punktuun 11.punktu

Pgaidām pašai neizdevās atrast vēl kādu likuma normu, kas regulētu aviobiļešu tālāk pārdošanas pakalpojuma aplikšanu ar PVN. Vienkārši baidos, ka varbūt esmu kaut ko palaidusi garām?

Uzņēmums rezervē un iegādājas aviobiļetes klientiem un pēc tam piestāda rēķinu par pilnu summu savā vārdā (pēc PVN lik. tādā gadījumā neskaitās starpnieks). Jautājums, vai tiešām tālāk pārdotās aviobiļetes un uzliktais uzcenojums ir apliekams ar 0% PVN? Varbūt ir kāds cits pants, kurš regulē, kādi uzņēmumi drīkst piemērot 0% PVN likmi?
Lauminna
Lauminna 17.05.2010 17:49
38 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.