Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
krājumu uzskait К списку тем
Indy1 27.05.2010 19:03
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Ответы (14)
Periodiskās inventarizācijas paņēmiens
Izlietoti materiāli = Krājumi perioda sākumā + Iegādāti krājumi – Krājumi perioda beigās
Pārskata periodā krājumu kontos ierakstus par materiālu saņemšanu un izlietošanu neizdara, saglabājot sākuma bilancē uzrādītos atlikumus. Visus krājumu iegādes izdevumus parāda kontu plāna 7.grupas(izdevumu) kontos.
Perioda beigās krājumu atlikumus noliktavā nosaka, izdarot inventarizāciju. Radušos starpību starp krājumu konta sākuma un beigu atlikumu iegrāmato speciālos krājumu izmaiņu kontos, kuru apgrozījumus pēc tam pārnes uz peļņas vai zaudējumu kontu.
Izlietoti materiāli = Krājumi perioda sākumā + Iegādāti krājumi – Krājumi perioda beigās
Pārskata periodā krājumu kontos ierakstus par materiālu saņemšanu un izlietošanu neizdara, saglabājot sākuma bilancē uzrādītos atlikumus. Visus krājumu iegādes izdevumus parāda kontu plāna 7.grupas(izdevumu) kontos.
Perioda beigās krājumu atlikumus noliktavā nosaka, izdarot inventarizāciju. Radušos starpību starp krājumu konta sākuma un beigu atlikumu iegrāmato speciālos krājumu izmaiņu kontos, kuru apgrozījumus pēc tam pārnes uz peļņas vai zaudējumu kontu.
Lana68 27.05.2010 19:24
854 сообщения на сайте
854 сообщения на сайте
Kadi butu gramatojumi no 7.grupaskontiem uz tiem krajumu izmainu kontiem perioda beigas?
Livucis 27.05.2010 23:53
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Piemēram,
Pārskata perioda beigās inventarizācijas rezultātā noteikti krājumu atlikumi noliktavā un atlikumu starpība iegrāmatota krājumu izmaiņu kontos.
a) atlikumu samazināšanās gadījumā
D 7190 - Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas
K 2110 - Izejvielas un materiāli
b) atlikumu palielināšanās gadījumā
D 2110 - Izejvielas un materiāli
K 7190 - Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas
Pārskata perioda beigās inventarizācijas rezultātā noteikti krājumu atlikumi noliktavā un atlikumu starpība iegrāmatota krājumu izmaiņu kontos.
a) atlikumu samazināšanās gadījumā
D 7190 - Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas
K 2110 - Izejvielas un materiāli
b) atlikumu palielināšanās gadījumā
D 2110 - Izejvielas un materiāli
K 7190 - Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas
Lana68 28.05.2010 07:27
854 сообщения на сайте
854 сообщения на сайте
Paldies Lana:)
Bet kaada gadijuma var izveidoties pirmais gadijums? Ja jau visu ieprikto uzskaita uz 7.grupu,tad ja noliktava ir atlikums tad jau var but tikai palielinajums?Vai arii tas ir domats,ja ir kadi atlikumi uz iepriekseja gada beigam?
Bet kaada gadijuma var izveidoties pirmais gadijums? Ja jau visu ieprikto uzskaita uz 7.grupu,tad ja noliktava ir atlikums tad jau var but tikai palielinajums?Vai arii tas ir domats,ja ir kadi atlikumi uz iepriekseja gada beigam?
Livucis 28.05.2010 08:31
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Un par kādu summu ir janoraksta tie krajumi,kaa to var zinat?pec vid.svertasmetodes-gada beigas saskaita visu ieprikto un izdala ar skaitu?
Livucis 28.05.2010 08:34
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Lana - bet kādos gadījumos kontā 5310 (piemēram) var būt atlikums gada beigās? Ja es visu gadu visiem visu esmu samaksājis. Mēģinu apgūt grāmatvedību pašmācības ceļā kopš 30.08.2007, bet kaut kā šito visu nesaprotu. Nu sanāk baigā ķēpa. Un ko ar to atlikumu darīt.
Laikam gusti baudu no nirgasanas,lai veicas!
Livucis 28.05.2010 09:05
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Livucis, Maijai Grebenko ir brīnišķīgas grāmatvedības mācību grāmatas kurās tas viss brīnišķīgi p[arakstīts.
Tas viss ir aprakstīts arī LGS - bet kāpēc lasīt grāmatu vai standartu, meklēt attiecīgo sadaļu, ja forumā kāds visu uzrakstīs priekšā - sakošļās un iebāzīs mutē, tā teikt.
Gandrīz 3 gadus grāmatvedis, un izliekas, ka neko nav dzirdējis par normatīvajiem aktiem grāmatvedības jomā.
Un profesionāli grāmatveži ar desmitiem gadu darba pieredzi ir bez darba! Lūk, kas "besī".
Gandrīz 3 gadus grāmatvedis, un izliekas, ka neko nav dzirdējis par normatīvajiem aktiem grāmatvedības jomā.
Un profesionāli grāmatveži ar desmitiem gadu darba pieredzi ir bez darba! Lūk, kas "besī".
Aivars007
Lana - bet kādos gadījumos kontā 5310 (piemēram) var būt atlikums gada beigās? Ja es visu gadu visiem visu esmu samaksājis. Mēģinu apgūt grāmatvedību pašmācības ceļā kopš 30.08.2007, bet kaut kā šito visu nesaprotu. Nu sanāk baigā ķēpa. Un ko ar to atlikumu darīt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Es Jums atļauju piedot visiem, kam esat parādā....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Es Jums atļauju piedot visiem, kam esat parādā....
Lana68 28.05.2010 09:40
854 сообщения на сайте
854 сообщения на сайте
Tas,ka esmu registrejusies te pirms 3 gadiem,nenozime,ka vedu gramatvedibu visu so laiku,bet lai nu paliek,izskatas,ka Aivars te ir gudrakais par visiem un arii lielakais kritizetajs,palasot ari citas teemas.
Paldies , Ilma!:)
Paldies , Ilma!:)
Livucis 28.05.2010 09:40
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Paldies, Lana!
Livucis, neķeriet nu tik ļoti kreņķi!
Man "haļavsčiki" dzīvē nekad nav simpatizējuši, tāpēc arī tāds ir mans viedoklis.
Ja Jūs to uztverat kā sev adresētu kritiku, tā ir un paliek Jūsu problēma.
P.S. Grāmatvedība ne uz kurieni nav jāved...
Livucis, neķeriet nu tik ļoti kreņķi!
Man "haļavsčiki" dzīvē nekad nav simpatizējuši, tāpēc arī tāds ir mans viedoklis.
Ja Jūs to uztverat kā sev adresētu kritiku, tā ir un paliek Jūsu problēma.
P.S. Grāmatvedība ne uz kurieni nav jāved...
Paldies!!!
Indy1 31.05.2010 17:09
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть