Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
summētais darba laiks>atvaļinājums>virsstundas К списку тем
Lilite 03.06.2010 14:21
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (11)
nu man arī tā iznāk, bet darba devējs operē ar uzskaites periodu un saka, ka nav nekur noteikts, ka jāievēro proporcionalitāte, varbūt kāds var pateikt MK noteik. numuru, kur tas pateikts vai VID informatīvo materiālu?
Lilite 03.06.2010 14:41
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Nekā nesaprotu. Kā tad var izrēkināt tur proporciju? Kāds iznāk normālais darba dienu skaits mēnesī - atvaļinājuma dienas = darba dienas pēc normālā darba laika x8= normālo darba stundu skaits.;-)
NU IR TĀ KA DARBA DEVĒJS UZSKATA KA NORMA IR 20 D/D X8 NEVIS 15X8 ( JO LIKUMĀ NO 01.04.2010. 140. PANTĀ IR TERMINS - UZSKAITES PERIODS ).
Lilite 03.06.2010 15:20
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
140.PANTS
4) Darbs, kuru darbinieks veic virs pārskata periodā noteiktā normālā DARBA LAIKA ( izcēlums mans), uzskatāms par virsstundu darbu
Atvaļinājums netiek uzskatīts par darba laiku, tas ir atvaļinājuma laiks un ņemams ārā no kopēja mēneša darba laika.
4) Darbs, kuru darbinieks veic virs pārskata periodā noteiktā normālā DARBA LAIKA ( izcēlums mans), uzskatāms par virsstundu darbu
Atvaļinājums netiek uzskatīts par darba laiku, tas ir atvaļinājuma laiks un ņemams ārā no kopēja mēneša darba laika.
Nu lūk - darba devējs jautā, kur teikts, ka pārskata periodā neietilpst atvaļinājums?
Lilite 03.06.2010 15:36
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Kas viņš galīgi kukū ko tad viņš iedomājās, ja darbinieks būtu visu mēnesi atvaļinājumā izņemot vienu dienu un tajā nostrādā 12 stundas, tad neviena no tām nav virsstunda? Rakstiet darba inspekcijai, lai izskaidro. Tādas iestādes vadītāji parasti respektē, atšķirībā no grāmatvežiem.
nu es jau uzrakstīju darba inspekcijai e-pastu, ceru ka vismaz elektroniski izskaidros
Lilite 03.06.2010 15:49
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Šodien www.***censored*** ievietoja rakstu kā reiz par virsstundām un un summētajiem laikiem.. nezinu vai uz visiem jautājumiem ir atbildēts, bet daudz ir izskaidrots gan!
http://www.***censored***/lat/personals?doc=1626
http://www.***censored***/lat/personals?doc=1626
Tusne 10.06.2010 22:27
10 сообщений на сайте
10 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть