Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

darījumi ES, PVN, reverss К списку тем

darījumi ES, PVN, reverss
Labdien! Apgaismojiet mani, iesācēju, PVN reversa lietās. Tātad man ir darījums, saņemu avansa rēķinu (pro-invoice), kuru nogrāmatoju, kad tas ir samaksāts. Tā kā tie ir eiro, tad vispirms valūtas konvertācija un tad samaksa D2193 K2621 (spec.konti ES darījumiem EUR).

Tagad reverss, kur es šaubos par savu izvēlēto kontu pielietojumu... D5726 (PVN darīj. ES) K57261 (PVN darījumiem ar avansiem ES)

Bet... atnākot pavadzīmei, izrādījās, ka preces ir mazāk kā tika pasūtīta.

es ontēju D 7111 K53301 un 53301 K2193.

Tātad avansa maksāj. kontā 2193 man paliek pāri iztrūkstošās preces samaksa. Un tagad atkal vajadzīgs revers... bet nesaprotu kā to nokontēt un kā tam jāizskatās PVN atskaitē.

Piedodiet, gari sanāca...
Darzarukis
Darzarukis 04.06.2010 09:48
43 сообщения на сайте

Ответы (4)

Tātad avansa maksāj. kontā 2193 man paliek pāri iztrūkstošās preces samaksa. Un tagad atkal vajadzīgs revers... bet nesaprotu kā to nokontēt un kā tam jāizskatās PVN atskaitē.

Продавец должен выставить вам кредитный счёт, тогда и проведёте реверс минусом.
Tt7
Tt7 04.06.2010 10:20
37863 сообщения на сайте
bet ja man tāda kredīrēķina nav un nebūs?!
Darzarukis
Darzarukis 05.06.2010 11:38
43 сообщения на сайте
А пыхтеть то зачем... Ну раз нет кредитного счёта, значит нет и оснований менять контировку. Значит ваш партнёр не считает нужным возвращать переплату, а может ещё товаром додадут
Tt7
Tt7 05.06.2010 19:48
37863 сообщения на сайте
es dusmojos uz sevi. Nav man bijušas darīšanas ar ES līdz šim. Darba daudz, jautājumu arī... paprasīt nav kam...

šajā gadījumā ar PVN es neko nedarīšu un pie preču saņemšanas reversu nekādu vairs netaisīšu. Cerēšu, ka nolīdzināsimies ar nākamo pasūtījumu. Un tad jau būs jauns revers

Paldies!
Darzarukis
Darzarukis 05.06.2010 20:33
43 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.