Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Krājumi
Labdien visapkārt.
Palīdziet man sakārtot krājumu uzskaiti.
Lieta tāda, ka sāku kārtot grāmatvedību firmām kas nodarbojas ar būvgružu savākšanu un pārstrādi.Tās ir saistītās firmas. Firma A pārdod būvgružus firmai B un tad nu firma B tos pārstrādā..Firma kas būvgružus savāc faktiski sniedz pakalpojumu par būvgružu izvešanu. It kā nekādi krājumi nav, bet ir vides dienesta gada beigās inventarizētie atlikumi.Viņiem faktiski nav nekādas iegādes cenas. Tad šī firma A pārdod firmai B šos būvgružus, Lieta tāda ka iepriekšējā grāmatvede šos būvgružus norakstījusi uz izdevumiem un inventarizācija gada beigās nav taisīta. Nekādu krājumu bilancē nav.Koman tagad darīt?
Ответы (4)
Ну если никакую ценность не имеют, то какие запасы?
Cena nav firmai A, bet viņa pārdod firmai B. Un šai firmai jau ir iegādes cena. Un šie krājumi ir kā izejviela. Bet uz gada sākumu man šie krājumi nav atspoguļoti bilancē jo viss uzreiz norakstīts uz izdevumiem. Ko man tagad darīt? Es varu viņus ņemt uzskaitē?
Atspoguļosiet gada beigās pēc inventarizācijas datiem. Ko vairs ar gada sākumu - to nav ko mainīt. Kā bijis bijis.
Закрыть
Краткое описание нарушения