Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN un kokmateriāli К списку тем

IIN un kokmateriāli
Labdien! Nevaru saprast kā tad īsti ir, vai drīkst piemērot izdevumu normu 50% apmērā kokmateriālu pārdošanas gadījumā? IIN likuma 11.p.1.4. punkts samulsināja. VID konsultanti teica, ka var piemērot, bet man ir bail, ka pēc tam VIDS liks maksāt nodokli, jo piemērojot izdevuma normu tiks atzīta saimnieciskā darbība.
Gunitaa
Gunitaa 09.06.2010 15:26
15 сообщений на сайте

Ответы (3)

Var piemērot. Skatīt VID metodiskos materiālus par kokmateriāliem.
Ilma
Ilma 09.06.2010 15:40
30495 сообщений на сайте
Ilma, buros cauri gad metodikai, gan likumam, bet trūkst pārliecības, ka saprotu pareizi. IIN likuma 11.p.1.4.p."Fiziskās personas ienākuma gūšana no kapitāla un ienākuma gūšana no fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas nav kvalificējama par saimniecisko darbību, ja izdevumi, kas saistīti ar šā ienākuma gūšanu, nav atzīti par saimnieciskās darbības izdevumiem." Vai šajā gadījumā izdevumi būs degvielas iegāde zāģiem, meža izvešanas pak., par ko attiecīgi pretī attaisnojuma dokuments, vai arī šīs izdevumu normas???
Gunitaa
Gunitaa 09.06.2010 15:52
15 сообщений на сайте
VID metodiskajā materiālā

Ienākuma kvalificēšana - Ienākuma gūšana no fiziskas personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas nav kvalificējama kā saimnieciskā darbība, t.i. nav jāvērtē, vai izpildās likuma 11.p.1.3.daļā minētie kritēriji (likuma 11.p.1.4.d.

Šis arī man jauc prātu. Tad sanāk, ka var būt arī vairāk kā 3 darījumi taksācijas perioda laikā un neskaitīties saimnieciskā darbība?
Gunitaa
Gunitaa 09.06.2010 15:58
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.