Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Koamndējuma dienas naudas darbinieka nosūtīšanas gadījumā К списку тем
Koamndējuma dienas naudas darbinieka nosūtīšanas gadījumā
Darba devējs, pamatojoties uz noslēgto sadarbības līgumu ar ES uzņēmumu par celtniecības pakalpojuma sniegšanu, nosūta savu darbinieku uz šo ES dalībvalsti.
Vai darbiniekam pienākas komandējumu dienas naudas? Vai to var uzskatīt par komandējumu?
Paldies!
Ответы (10)
Tāds jautājums rodas, jo saņemu atbildi no revidenta:
ja darbinieks tiek pieņemts speciāli darba veikšanai ārvalstīs, tad šis gadījums nebūs traktējams kā komandējums.
Конечно,надо.И суточные,и готиницу;-) См.Правила 219.Распорояжение на командировку,а отчет...Составляла лет 5 подряд,никто никогда не интересовался,перестала:-x
Bet kuros gadījumos ir vajadzīgs E101 sertifikāts, kas nosaka, ka darbinieks ir sociāli apdrošināta persona Latvijā?
Vai tas ir kaut kā saistīts ar darbinieka nosūtīšanu?
Paldies!
Protams, ka tas nav komandējums. Tas ir darba brauciens, jo DL jābūt norādītai darba vietai. Ja darba vieta ES valsts, tātad darbs saistīts ar izbraukumiem, respektīvi - darba braucieniem.
Kas attiecas uz E101 - goglē var atrast visu nepieciešamo informāciju.
Tas var bút gan darba brauciens, gan darbs árzemés.
Vo, vo.. man ar domāt, ka šai gadījumā nav obligāti komandējums jākārto!
Es noskaidroju aptuveni šo, ja darbinieks tiek nosūtīts saskaņā ar DL 14.pantu tad tas NAV komandējums ar visām no tā izrietošajam sekām, jo tiek mainīta darba veikšanas VIETA darbiniekam un tās ir ārzemes.
E101 sertifikāts ļauj darba devējam maksāt soc. iemaksas tepat Latvijā un pēc Latvijas likmes. Nezinu kā ir ar IIN....
Paliek neskaidrs vēl DL 14.panta5.punkts. Vai tiešām nosūtot darbinieku uz ES dalībvalsti ir jāmaksā, piemēram, minimālā alga pēc tās ES valsts normām un vispār jāpakļauj darbinieks viņu darba likumdošanai???
Vai sanāk, ka tikai nodokļus teorētiski var maksāt pēc Latvijas likmēm šeit uz vietas, ja ir E101???
Vai jums ir kāda skaidrība šajos jautājumos?
Paldies jau iepriekš!
Читайте еще статью 13.
13.pants Darba līgumam un darba tiesiskajām attiecībām piemērojamais likums
(1) Darbinieks un darba devējs var vienoties par darba līgumam un darba tiesiskajām attiecībām piemērojamo likumu. Šāda izvēle nevar darbiniekam atņemt vai ierobežot aizsardzību, kas noteikta ar tās valsts likuma pavēlošajām vai aizliedzošajām normām, kuras likums būtu piemērojams atbilstoši šā panta otrajai, trešajai, ceturtajai vai piektajai daļai.
Kas tās par izrietošajām sekām???
Ja nav darbs Latvijā - tad tas ir darba brauciens ar visām izrietošajām sekām!
http://www.vsaa.lv/vsaa/content/?cat=1677īslaicīgs darbs ārzemēs - lasiet vai piezvaniet un pajautājiet.
Закрыть
Краткое описание нарушения