Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
PVN proporcija К списку тем
Ответы (6)
Зачем Вы новую тему открыли?
Для начала определитесь darījumi ar kokmateriāliem облагаемые или нет.;-)
Для начала определитесь darījumi ar kokmateriāliem облагаемые или нет.;-)
tad skaitītājā būs: 107059 (koki)+10456 (apl.dar.) = 117515
saucējā: 107059 (koki) +10456 (apl.dar.) + 1748 (neapl) =119263
proporcija 95,5%
PVN likuma (11 1) ja apliekamā persona veic gan apliekamus, gan neapliekamus darījumus un tās veikto apliekamo darījumu vērtība taksācijas periodā ir lielāka par 95% no kopējās darījumu vērtības, šai personai ir tiesības atskaitīt priekšnodokli par iegādātajām precēm un pakalpojumiem, nepiemērojot proporciju.
Vai es pareizi sapratu, ka man proporcija nav jārēķina un visu varu iekļaut priekšnodoklī?
saucējā: 107059 (koki) +10456 (apl.dar.) + 1748 (neapl) =119263
proporcija 95,5%
PVN likuma (11 1) ja apliekamā persona veic gan apliekamus, gan neapliekamus darījumus un tās veikto apliekamo darījumu vērtība taksācijas periodā ir lielāka par 95% no kopējās darījumu vērtības, šai personai ir tiesības atskaitīt priekšnodokli par iegādātajām precēm un pakalpojumiem, nepiemērojot proporciju.
Vai es pareizi sapratu, ka man proporcija nav jārēķina un visu varu iekļaut priekšnodoklī?
(11) Ja apliekamās personas veikto apliekamo darījumu vērtība pirmstaksācijas gadā ir mazāka par pieciem procentiem no kopējo darījumu vērtības, šai personai pievienotās vērtības nodokļa vajadzībām atļauts veikt tikai apliekamo darījumu uzskaiti un atskaitīt priekšnodokli par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem apliekamo darījumu veikšanai saskaņā ar šā panta devītās daļas nosacījumiem.
(9) Ja apliekamā persona veic gan apliekamus, gan neapliekamus darījumus un ja ir nodrošināta atsevišķa to preču un pakalpojumu uzskaite, kas tiek izmantoti apliekamo vai neapliekamo darījumu veikšanai, priekšnodoklis atskaitāms no budžetā maksājamās nodokļa summas, nepiemērojot šā panta desmitajā daļā minēto proporciju.
(9) Ja apliekamā persona veic gan apliekamus, gan neapliekamus darījumus un ja ir nodrošināta atsevišķa to preču un pakalpojumu uzskaite, kas tiek izmantoti apliekamo vai neapliekamo darījumu veikšanai, priekšnodoklis atskaitāms no budžetā maksājamās nodokļa summas, nepiemērojot šā panta desmitajā daļā minēto proporciju.
Klūdījos apliekamo darījumu proporcija sanāk 98,5%.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть