Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Rekonstrukcija, PVN, korekcija К списку тем

Rekonstrukcija, PVN, korekcija
Labdien! Lūdzu palīdziet šādā jautājumā. Uzņēmums saviem spēkiem rekonstruē (pēc būvnormatīviem skaitās vienkāršotā rekonstrukcija) angāru. Uzņēmumam ir apliekami un neapliekami darījumi. Angārs ir pirkts kredītā, un kad pirkām uzreiz ar banku, lai tā iedotu kredītu vienojāmies, ka mūsu uzņēmums izmantos 1/2 daļu angāra, bet 1/2 mēs pārdodam uz nekustāmā īpašuma izpirkuma nomaksas līguma pamata. Tas ir es katru mēnesi rakstu rēķinu (bez PVN) un lieku dekl.49.rindā (neapliekamie darījumi). Rekonstruēsim mēs tikai savu angāra daļu un to izmantosim 100% apliekamiem darījumiem (būs mašīnu remontdarbnīca - garāža).

1) Vai es varu iekļaut priekšnodoklī visu PVN par saņemtajiem materiāliem?

2) Vai ir jārēķina proporcija apliekamiem - neapliekamiem darījumiem?

3) Ja jārēķina proporcija, kā ir pareizi- es iekļauju priekšnodoklī visu PVN un korekciju veicu tajā taksācijas periodā kad ir nodota ekspluatācijā- nodosim ekspluatācijā ar savu iekšējo aktu? (Nodot ekspluatācijā būvvaldē nevajadzēs tā teica direktoram, jo tā ir vienkāršotā rekonstrukcija)

4)Vai veicu korekciju katrā mēnesī, kad ir iepirkti materiāli un tad vēlreiz nododod gada deklarāciju?

5)Es pēc likuma un noteikumiem arī nevaru saprast ko pārrēķina katru gadu 10 gadus pēc kārtas? Jo nav praktisku piemēru.

Ļoti lūdzu palīdziet man saprast šo likuma normu vienkāršākiem vārdiem, jo likumus un noteikumus esu izstudējusi, bet kaut ko līdz galam nesaprotu, jo nav nekad bijusi saskare ar šādiem gadījumiem.
Leina75
Leina75 15.06.2010 15:38
5 сообщений на сайте

Ответы (1)

Vai tiešām ma neviens nevar palīdzet?
Leina75
Leina75 16.06.2010 07:35
5 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.